НОВИНИ ДНЯ: США після виборів можуть дозволити Україні завдавати ударів вглиб РФ — WP  Україна не потребує дозволу для використання власної зброї для ударів по Росії – США  Новий генсек НАТО назвав Україну головним пріоритетом  Салат "Цезар" із заправкою з авокадо: цікавий рецепт відомої страви  Пролежало на дні понад сто років: історики виявили затонуле 18-метрове судно-драгу у Дніпрі   Ліміт на перекази з "карти на карту". Що потрібно знати про обмеження НБУ з 1 жовтня  Байден може схвалити просування України до НАТО до кінця свого терміну — FTвсі новини дня
Політика
Європа
02.10.2024 173

Шольц планує зателефонувати Путіну після майже двох років мовчання — Die Zeit

Телефонна розмова запланована напередодні саміту G20 у Бразилії.

b9b576c6a63f213cbbde4e8c477123a5_02.10.24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц планує телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Це буде перший контакт між ними після майже двох років мовчання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це стало відомо виданню Die Zeit з урядових джерел.

Повідомляється, що телефонна розмова запланована напередодні саміту G20 у Бразилії, який відбудеться в листопаді. Проте запит на інтерв'ю поки що не було надіслано.

Олаф Шольц стане першим главою уряду з найбільш важливих країн, що підтримують Україну, який відновить прямий контакт з Володимиром Путіним. Остання телефонна розмова між Шольцом і Путіним відбулася в грудні 2022 року. Президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також востаннє спілкувалися з Путіним безпосередньо у 2022 році.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Нью-Йорку 23 вересня під час свого візиту до США. Зустріч проходила без перекладачів і за зачиненими дверима.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц планує зателефонувати Путіну після майже двох років мовчання — Die Zeit 5.00 5 2
Політика / Європа
02.10.2024 173
Еще материалы раздела «Європа»