НОВИНИ ДНЯ: Перепис населення в Україні: чи будуть видавати дані карток і до чого тут мобільні вишки  Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагували  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз  Салат, з яким ви забудете про "Олів'є": рецепт зі старого журналу, який підійде на щодень і на святовсі новини дня
Політика
Росія
03.10.2024 97

Путін узаконив амністію всіх підсудних, які пішли на війну

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон про звільнення від кримінальної відповідальності підсудних, які проходять військову службу. Напередодні повідомлялось, що РФ може відправити підсудних на війну в Україну.

_gettyimages_1249938128_35b0d24ffd95fb0a6d13c9578d1ff422_650x410_03.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на РІА-новини. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як пише видання, закон доповнює положення Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів Російської Федерації. Зокрема, він наказує звільняти від кримінальної відповідальності на стадії судочинства обвинувачених, які проходять військову службу в період мобілізації або уклали контракт про проходження військової служби.

Окрім цього в законі передбачено поширення аналогічного правового механізму на засуджених, вирок щодо яких було ухвалено, проте він не набув законної сили, зокрема й на стадії апеляційного провадження у кримінальній справі.

Що передувало

Напередодні у ЗМІ поширилась інформація про те, що російська влада може відправити на війну в Україну близько 20 тисяч підсудних, які перебувають у слідчих ізоляторах.

Однак рішення відправляти на СВО підсудних свідчить про те, що виснажується приплив ув'язнених, він уже не такий, як раніше.

Росія використовує ув'язнених для війни проти України

Росія вербує ув'язнених з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Після смерті Пригожина цим зайнялася Росгвардія, вербуючи колишніх вагнерівців.

Міноборони РФ також залучає жінок із в'язниць як штурмовиків і снайперів. Нещодавно Держдума дозволила засудженим за зґвалтування підписувати контракти для війни проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін узаконив амністію всіх підсудних, які пішли на війну 5.00 5 2
Політика / Росія
03.10.2024 97
Еще материалы раздела «Росія»