НОВИНИ ДНЯ: Перепис населення в Україні: чи будуть видавати дані карток і до чого тут мобільні вишки  Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагували  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз  Салат, з яким ви забудете про "Олів'є": рецепт зі старого журналу, який підійде на щодень і на святовсі новини дня
Політика
Європа
03.10.2024 435

Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагували

Після вторгнення РФ до України в лютому 2022 року політики не спілкувалися.

68e5861244c1fe417e48d414d6ae3316_03.10.24

Адміністрація президента-диктатора РФ Володимира Путіна наразі не отримувала запит на дзвінок від канцлера Німеччини Олафа Шольца. Зауважимо, ЗМІ писали, що німецький політик уперше від грудня 2022-го бажає зателефонувати "фюрерові". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив прессекретар диктатора Дмитро Пєсков.

"Ні, (Шольц – Ред.) не просив", – відповів Пєсков на запитання представників росЗМІ.

За його словами, жодних контактів Москва з Берліном не мала після вторгнення РФ до Україну – ні публічних, ні непублічних. Тим часом сам Путін нібито відкритий для діалогу.

"Як таких тем на поверхні немає. Наші відносини зведені до нульового стану, і не з нашої ініціативи. Це була ініціатива Берліна, як і інших європейських осіб. Але президент неодноразово говорив, що він відкритий для діалогу. Він був і залишається відкритим для діалогу", – сказав речник диктатора.

Нагадаємо, днями Die Zeit з посиланням на урядові джерела повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц планує телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Це буде перший контакт між ними після майже двох років мовчання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагували 5.00 5 2
Політика / Європа
03.10.2024 435
Еще материалы раздела «Європа»