НОВИНИ ДНЯ: Чи готує РФ наступ з метою захоплення Запоріжжя: відповідь експерта  Помідори на зиму без оцту та стерилізації: дуже смачний і простий рецепт  Вчені з’ясували, чому відбувається "витік" атмосфери Землі  Перепис населення в Україні: чи будуть видавати дані карток і до чого тут мобільні вишки  Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагуваливсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2024 240

Умєров анонсував велику українську ракетну програму: про що мова

До кінця поточного року, або ж на початку 2025-го буде представлена інформація щодо української великої ракетної програми. Партнери вже надали усну згоду на те, що будуть фінансувати її.

dscf3123_943cc6c73e37f50ef4fb28ff324d70c0_650x410_03.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову Міністерства оборони України Рустема Умєрова під час другого Міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC2), якого цитує "Інтерфакс". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Як вам відомо, останнім часом ми зосередилися на ракетних програмах і програмах безпілотників. Наступного року - або до кінця року - ви почуєте багато про те, що буде велика ракетна програма", - заявив міністр й додав, що Україна вже почала працювати над вітчизняними балістичними ракетами.

За словами Умєрова, програма є "досить потужна". Зокрема він відзначив, що Київ вже обмінявся нею з партнерами, після чого останні "надали нам поки що усну згоду на те, що будуть фінансувати це, і найближчим часом ми отримаємо фінальну письмову відповідь від наших партнерів".

Виробництво української зброї

Під час повномасштабної війни з Російською Федерацією (РФ) Україна наростила темпи виробництва вітчизняної зброї. Як відзначав президент Володимир Зеленський, наша країна може виробляти 4 млн дронів на рік. Зокрема нещодавно він заявив про успішні льотні випробування балістичної ракети.

Тим часом Умєров, під час DFNC2, відзначив, що наступного року Україна посилить виробництво зброї, а саме дронів, далекобійного озброєння та балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
Умєров анонсував велику українську ракетну програму: про що мова 5.00 5 2
Політика / Україна
03.10.2024 240
Еще материалы раздела «Україна»