НОВИНИ ДНЯ: Складні бої тривали майже 2 роки: військовий пояснив, для чого росіяни захопили Вугледар  Зеленський назвав одну з головних причин дефіциту безпеки в небі України  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  Вчені відтворили обличчя єгипетського фараона, що заснував Долину царів: який він мав вигляд  4 жовтня дощів в Україні побільшає: які області намочить  Саудівська Аравія може залишити РФ без грошей на війну: деталі від Politico  Шоколадна помадка: смачний рецепт із двох інгредієнтіввсі новини дня
Політика
Світ
04.10.2024 4744

Однопартієць Трампа гостро висловився щодо обмежень на використання західної зброї Україною

Майк Помпео не вважає, що застосування Україною далекобійної зброї було б ескалацією війни.

8310a00fd188011d3fc15f3ed3cef188_04.10.24

Колишній директор ЦРУ та ексдержсекретар в адміністрації 45-го президента США Дональда Трампа Майк Помпео висловився проти обмежень, якими США та інші союзники обумовлюють використання Україною так званої далекобійний західної зброї. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це Помпео заявив під час зустрічі 2 жовтня в аналітичному центрі в Лондоні, передає "Голос Америки".

За його словами, політика накладених обмежень стала шкідливою.

"Нездатність уражати військові цілі на іншому боці умовної смуги мені видається військово нерозумною і стратегічно дурною", – сказав Майк Помпео.

Він також відкинув припущення, що застосування Україною далекобійної зброї було б ескалацією війни, заявивши, що це "не створило б додаткових ризиків”.

Нагадаємо, західні ЗМІ вже писали, що президент України Володимир Зеленський та його офіс працюють над посиленням підтримки трьох осіб, близьких до кандидата у президенти США Дональда Трампа. Відомо, що Майк Помпео виклав амбітний план підтримки України, який містить пункт щодо членства в НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 5
Однопартієць Трампа гостро висловився щодо обмежень на використання західної зброї Україною 5.00 5 5
Політика / Світ
04.10.2024 4744
Еще материалы раздела «Світ»