НОВИНИ ДНЯ: Салат, з яким ви забудете про "Олів'є": рецепт зі старого журналу, який підійде на щодень і на свято  Бабине літо у жовтні: синоптикиня дала прогноз, чи варто його чекати  Як змінилася мобілізація: командир підрозділу БпЛА розповів, чи йдуть до ЗСУ після набуття чинності закону  Такого в нас не було. Зеленський зробив заяву про українську зброю  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Перед зустріччю з Путіним його гості проходять карантин, - The Atlantic  Україна найближається до "найтемнішої години" – Financial Times про проблеми на фронтівсі новини дня
Політика
Європа
03.10.2024 150

Франція запропонувала посилити контроль над фінансовою допомогою Україні, - Politico

Франція виступила з ініціативою обмежити повноваження Європейської комісії в розподілі коштів для України, запропонувавши посилити контроль з боку національних столиць і Європейського парламенту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico. Про це повідомляють Контракти.UA.

На минулій зустрічі дипломатів ЄС Франція підтримала ідею про запровадження більш суворих заходів контролю над розподілом кредиту в розмірі 35 мільярдів євро, який Брюссель планує надати Україні найближчими тижнями.

Передбачається, що це рішення дасть змогу зробити процес фінансової допомоги прозорішим і керованішим на рівні окремих держав-членів ЄС.

У червні лідери країн G7 погодилися надати Україні кредит у розмірі 50 мільярдів доларів, який планується погашати за рахунок доходів від заморожених російських активів.

Раніше Financial Times повідомило, що ЄС готується до виділення нового пакета фінансування до кінця року, незалежно від участі США. Такі заходи вживають в умовах побоювань Брюсселя, що Угорщина може перешкодити наданню гарантій, необхідних для участі США в програмі заморожування активів.

За даними видання, остаточна сума може становити від 20 до 40 мільярдів євро і її визначить Європейська комісія після консультацій із державами-членами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Франція запропонувала посилити контроль над фінансовою допомогою Україні, - Politico 5.00 5 2
Політика / Європа
03.10.2024 150
Еще материалы раздела «Європа»