НОВИНИ ДНЯ: Перепис населення в Україні: чи будуть видавати дані карток і до чого тут мобільні вишки  Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагували  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз  Салат, з яким ви забудете про "Олів'є": рецепт зі старого журналу, який підійде на щодень і на святовсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2024 107

Ізраїль не планує удари по ядерних об'єктах Ірану, - FT

Армія оборони Ізраїлю не планує удари по ядерних об'єктах Ірану. Проте Ізраїль розглядає інші варіанти відповіді на ракетну атаку Ірану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначає видання, США та західні союзники намагаються обмежити відповідь Ізраїлю на атаку Ірану в надії запобігти виходу з-під контролю регіонального конфлікту.

Вашингтон дав зрозуміти, що підтримує право Ізраїлю на відповідь. Але офіційні особи США визнають, що їхній вплив на Ізраїль може бути обмеженим.

FT наголошує, що Ізраїль зважує кілька варіантів відповіді Ірану, включаючи атаки на ракетні установки або нафтову інфраструктуру. Деякі офіційні особи Ізраїлю закликали до ударів по його ядерних об'єктах, хоча особа, знайома з цим питанням, сказала, що такий варіант не розглядається. Президент США Джо Байден також заявив, що буде проти такої відповіді.

США та інші західні союзники закликають Ізраїль зосередитися на військових цілях.

Західні чиновники зазначають, що Ізраїль стає дедалі впевненішим та сміливішим після ліквідації керівництва "Хезболли". За словами чиновників, ізраїльський уряд може бути готовий понести військові та політичні втрати, якщо це означає досягнення стратегічної перемоги над Іраном.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ізраїль не планує удари по ядерних об'єктах Ірану, - FT 5.00 5 1
Політика / Світ
03.10.2024 107
Еще материалы раздела «Світ»