НОВИНИ ДНЯ: Чи готує РФ наступ з метою захоплення Запоріжжя: відповідь експерта  Помідори на зиму без оцту та стерилізації: дуже смачний і простий рецепт  Вчені з’ясували, чому відбувається "витік" атмосфери Землі  Перепис населення в Україні: чи будуть видавати дані карток і до чого тут мобільні вишки  Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагуваливсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2024 141

Українці різко збільшили сплату аліментів через мобілізацію

Цьогоріч сплата аліментів в Україні зросла на 30%. Це пов'язано з тим, що батьки трьох дітей у разі заборгованості за аліментами, можуть бути мобілізовані.

Про це сказав керівник Центрального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Якщо у батька є троє неповнолітніх дітей, він має право на відстрочку від мобілізації, але якщо він їх утримує. Тобто, утримання не означає, що бути просто фізіологічним батьком, це означає брати участь в житті дитини, в тому числі і в майновому плані та справно сплачувати аліменти у разі, якщо вони є", - сказав він.

За його словами, коли заборгованість по аліментах перевищує три місяці, то фактично вважається, що батько не утримує своїх дітей належним чином, і в такому разі він може бути позбавлений відстрочки від мобілізації.

"Такі державні механізми спонукають наших громадян більш справно сплачувати аліменти. Приріст порівняно з минулим роком становить 30%", - сказав Міненко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці різко збільшили сплату аліментів через мобілізацію 5.00 5 2
Політика / Україна
03.10.2024 141
Еще материалы раздела «Україна»