НОВИНИ ДНЯ: 4 жовтня дощів в Україні побільшає: які області намочить  Саудівська Аравія може залишити РФ без грошей на війну: деталі від Politico  Шоколадна помадка: смачний рецепт із двох інгредієнтів  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Понад 66% українців високо оцінюють дії влади з боротьби з енергетичною кризою, - соцопитування  Росіяни готуються до безпрецедентної атаки на Керченський міст, - "Кримський вітер"  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вереснівсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2024 750

Зеленський озвучив, чи правильно було вийти з Вугледара

Президент наголосив на важливості збереження життя українських захисників.

Президент України Володимир Зеленський назвав правильним рішення про вихід Сил оборони з Вугледара на Донеччині, адже це дозволило зберегти життя військових. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це глава держави сказав під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте у Києві.

Так, Зеленський відповів на запитання про причини того, чому українські війська залишили Вугледар. Він зазначив, що без відповідної зброї українці не можуть зупинити Росію.

"Тоді, коли вони руйнують позиції наших бійців, треба берегти їхні життя, бо вони важливіші, ніж будь-які забудови. Це наші люди, це громадяни України. Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки", – заявив президент України.

Він також вкотре закликав міжнародних партнерів надати Україні "можливість зупиняти Росію тією чи іншою зброєю", а також надати дозвіл та відповідні системи.

Зеленський поінформував про відставання у постачаннях озброєння з боку партнерів.

"Україні потрібне посилення позицій на фронті, щоб ми могли отримати посилення тиску на Росію заради реальної, справедливої дипломатії. Тому ми потребуємо достатньої кількості і якості зброї, зокрема далекобійної, з якою, на мою думку, партнери уже затягують", – висловився глава держави.

Нагадаємо, представник 72-ї ОМБр Арсеній Прилипка заявив, що тримати оборону Вугледара далі було б "критично для наших підрозділів важко, ми б зазнали більше втрат".

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський озвучив, чи правильно було вийти з Вугледара 5.00 5 2
Політика / Україна
04.10.2024 750
Еще материалы раздела «Україна»