НОВИНИ ДНЯ: Складні бої тривали майже 2 роки: військовий пояснив, для чого росіяни захопили Вугледар  Зеленський назвав одну з головних причин дефіциту безпеки в небі України  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  Вчені відтворили обличчя єгипетського фараона, що заснував Долину царів: який він мав вигляд  4 жовтня дощів в Україні побільшає: які області намочить  Саудівська Аравія може залишити РФ без грошей на війну: деталі від Politico  Шоколадна помадка: смачний рецепт із двох інгредієнтіввсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2024 3510

Вступ України до НАТО: новий генсек Альянсу Рютте зробив у Києві інтригувальну заяву

Рютте висловив впевненість, що Україна буде членом оборонного Альянсу.

275c46869fefbaf7ad9ffce3348de04f_04.10.24

Новий очільник НАТО Марк Рютте впевнений, що Україна зараз близька до членства в НАТО, як ніколи раніше. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку заяву новий генсек оборонного відомства зробив під час візиту до Києва на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у четвер, 3 жовтня.

"Як ви знаєте, на останньому саміті НАТО у Вашингтоні в липні союзники домовились, що український шлях до членства в НАТО є незворотним. Як я сказав, Україна, як ніколи раніше, близька до НАТО, у нас є комплексний пакет допомоги, який допомагає Україні впроваджувати реформи", - сказав він.

Рютте висловив впевненість, що Україна буде членом оборонного Альянсу.

"Я думаю, цей день настане. Україна стане повноправним членом НАТО. Росія з цього питання не має жодного впливу і жодного вето", - наголосив він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вступ України до НАТО: новий генсек Альянсу Рютте зробив у Києві інтригувальну заяву 5.00 5 2
Політика / Україна
04.10.2024 3510
Еще материалы раздела «Україна»