НОВИНИ ДНЯ: Вчені "зазирнули" у глибини вулкана: новий метод допомогли створити медичні технології  Генерал прогнозує нові прориви ЗСУ на територію РФ: деталі  Зробіть цю просту процедуру перед тим, як варити пшоно — і крупа не буде гірчити: секрет кулінарів  Пошук позаземного життя: відповідні світи можуть бути на околиці Сонячної системи  Складні бої тривали майже 2 роки: військовий пояснив, для чого росіяни захопили Вугледар  Зеленський назвав одну з головних причин дефіциту безпеки в небі України  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкінавсі новини дня
Політика
Європа
04.10.2024 617

Словаччина готується відновлювати відносини з Росією: Фіцо зробив заяву

Все більше політиків говорять про необхідність компромісів у цій війні.

5fe454bd888002f69509f37e9a07d818_04.10.24

Словаччина має намір відновлювати відносини з Москвою після закінчення війни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідну заяву озвучив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, пише RTVS.

Він вважає, що війна в Україні не має військового вирішення.

"Європейський Союз потребує Російської Федерації, Російська Федерація потребує Європейського Союзу. Ми будемо дуже піклуватися про дружні відносини з Україною", - сказав він.

Як запевнив прем'єр, зараз є багато політиків, які говорять про необхідність компромісів у цій війні. Як приклад, він навів президента Чехії Петра Павела, який нібито "суттєво змінив свою позицію" в цьому питанні.

Нагадаємо, президент Чехії і колишній генерал НАТО Петр Павел, який був одним із найрішучіших прихильників України у війні з Росією, сказав, що Київ повинен погодитися з тим, що деякі території можуть залишатися під контролем Росії, принаймні "тимчасово".

В Україні відреагували на слова чеського президента.

Оценка материала:

5.00 / 2
Словаччина готується відновлювати відносини з Росією: Фіцо зробив заяву 5.00 5 2
Політика / Європа
04.10.2024 617
Еще материалы раздела «Європа»