НОВИНИ ДНЯ: Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2024 252

Генерал прогнозує нові прориви ЗСУ на територію РФ: деталі

Ворог провалив спробу витіснити українські війська з Курщини.

20f8b8ee626cd13251d96d4ef74007e0_04.10.24

Операція ЗСУ в Курській області змусила військове командування РФ перекинути туди підрозділи з гарячих напрямків на фронті в Україні. Втім, на цьому Сили оборони зупинятися не будуть. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив генерал, колишній голова СБУ Микола Маломуж в ефірі FREEДОМ.

Українські військові можуть здійснити нові прориву кордону РФ, зокрема й тому, що ворог провалив спробу витіснити українські війська з Курщини. Так, протягом тижня росіянам вдалося зайти лише до трьох населених пунктів. Своєю чергою ЗСУ взяли контроль над чотирма новими селами.

"Провели ще додаткові удари в низці секторів Курської області, де ворог не очікує. Замикаємо частину саме представників збройних сил ворога. Третій удар. Ми заходили на кордони з Курською областю. Тактичний успіх невеликий, але це ще відволікання сил і засобів", – наголосив Маломуж.

За його словами, продовження успішної операції ЗСУ свідчить про те, що українські військові можуть завдати ударів ще у трьох-чотирьох точках з прикордоння. Саме тому росіяни готуються до цього та намагаються укріпити кордон.

"Я вважаю, що ми будемо тримати цю буферну зону, не даючи можливості ефективно наступати, будемо відтягувати резерви. Тому що це не просто одна операція. Це буде серія операцій, які будуть проводити ефективні дії як на території Росії, а в перспективі на території, яка окупована ворогом", – пояснив Маломуж.

Нагадаємо, аналітики ISW заявляли, що ЗСУ продовжують наступальні операції в Курській області. Окрім того, РФ поширила інформацію про нібито захоплення кількох населених пунктів. Втім, аналітики ISW не знайшли підтверджень цього.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генерал прогнозує нові прориви ЗСУ на територію РФ: деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
04.10.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»