НОВИНИ ДНЯ: Вчені "зазирнули" у глибини вулкана: новий метод допомогли створити медичні технології  Генерал прогнозує нові прориви ЗСУ на територію РФ: деталі  Зробіть цю просту процедуру перед тим, як варити пшоно — і крупа не буде гірчити: секрет кулінарів  Пошук позаземного життя: відповідні світи можуть бути на околиці Сонячної системи  Складні бої тривали майже 2 роки: військовий пояснив, для чого росіяни захопили Вугледар  Зеленський назвав одну з головних причин дефіциту безпеки в небі України  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкінавсі новини дня
04.10.2024 155

В Україні зросла ціна на яблука

В Україні спостерігається подорожчання яблук, яке пов'язане з сезонним скороченням пропозиції осінніх сортів, які пропонуються дешевше, ніж зимові.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.

Так, станом на 4 жовтня, українські садівники пропонують до продажу яблука по 15-22 грн/кг ($0,36-0,53/кг), залежно від сорту, якості та обсягу партії, що в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Аналітики додали, що оптові ціни на яблука в Україні вже є найвищими, як мінімум, за останні сім років.

Зростання цін у даному сегменті учасники ринку пояснюють одразу кількома факторами.

«Насамперед цьому сприяє скорочення пропозиції фруктів осінніх сортів, які традиційно не користуються високим попитом. Крім того, торгівельна активність у зазначеному сегменті помітно зросла через сезонне скорочення асортименту фруктів та ягід від місцевих виробників, що також надає позитивну підтримку цінам», – йдеться у повідомленні.

Аналітики підкреслили, що зараз яблука в Україні в середньому продають на 36% дорожче, ніж на початку жовтня 2023 року.

Також експерти пояснили, що з приходом похолодання, більшість українських садівників ухвалили рішення закладати основний обсяг яблук на зберігання. Саме тому вільні обсяги яблука на ринку значно зменшилися, що теж підтримало відпускні ціни на ці фрукти.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні зросла ціна на яблука 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
04.10.2024 155
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»