НОВИНИ ДНЯ: Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозків  Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннє  Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"  Комбат ТрО застрелився після втечі бійців під Вугледаром – журналіст  Російський наступ на Донбасі: як довго протримається Покровськ — аналіз західних аналітиківвсі новини дня
Політика
Світ
06.10.2024 1803

Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"

Диктатор поскаржився, що і українці, і росіяни нібито "не вміють керувати дронами".

2fe70ec07d73dffe6afbaf397a2df981_06.10.24

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому відомо про випадки зальоту російських безпілотників на територію країни. Проте диктатор пояснює це "недосвідченими руками" та роботою засобів радіоелектронної боротьби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це Лукашенко сказав під час спілкування з жителями містечка Парохонськ, передає білоруське провладне видання "БелТА".

Диктатор поскаржився, що і українці, і росіяни нібито "не вміють керувати дронами". Тому "часто ті безпілотники, які запускаються за Київ і далі, по західній Україні, втрачають орієнтацію".

"Кілька випадків таких було (зальоту дронів) і з боку Росії, і з боку України... Багато ми збиваємо. Ми не дивимося, це російські чи українські", – запевнив диктатор.

За словами Лукашенка, Білорусь нібито жорстко критикувала Україну за це, і у відповідь українська сторона поцікавилася, чому Мінськ "не критикує Росію".

"Добре, тоді ми в ЗМІ не критикуватимемо жодну сторону, ні іншу, і обурюватися не будемо. А будемо розбиратися на рівні фахівців", – заявив диктатор.

Лукашенко розповів, нібито одночасно з вертольотом, на борту якого він перебував, у небі помітили два безпілотники.

"Дивлюся, летіли вони дуже низько, незвично низько. Напевно, щоб електронним засобам з України було не видно. Звісно, вони вертоліт бачать: він же великий, це не безпілотник. Нормально прилетіли. Тому я тут особливо не парюся, як у народі кажуть, з цього приводу", – сказав він.

Нагадаємо, 3 жовтня моніторинговий канал "Бєларускі Гаюн" повідомляв, що три "Шахеди" залетіли з Чернігівської області в напрямку Гомельської області в Білорусі. В цей час у повітрі перебував вертоліт з Лукашенком на борту.

Також повідомлялося, що в білоруському селищі Калинковичі, ймовірно, вибухнув російський дрон. Після вибухув населеному пункті зникло електропостачання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки" 5.00 5 2
Політика / Світ
06.10.2024 1803
Еще материалы раздела «Світ»