НОВИНИ ДНЯ: У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України  Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозків  Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннєвсі новини дня
Політика
Світ
06.10.2024 181

В РНБО пояснили, чому РФ запускає "Шахеди" на Білорусь

Росіяни намагаються здійснити провокацію. Саме тому їх "Шахеди" залітають на територію Білорусі.

_shahed_136_defence_ua_com_dae475a0772912c5b21e8931add81828_650x410_06.10.24

Як пише РБК-Україна, про це керівник Центру протидій дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко написав у своєму Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, такі дії російської армії є спробами здійснити провокацію біля Мозирського НПЗ, щоб у майбутньому звинуватити Україну і вимагати дій від самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"Російський дрон цього ранку вибухнув неподалік Мозиря, в Калінковичах", - нагадав Коваленко.

Що передувало

Варто нагадати, що російські "Шахеди" вже неодноразово залітали на територію Білорусі.

Востаннє, в ніч на 3 жовтня, за інформацією моніторингового каналу "Беларускі Гаюн", російські ударні безпілотники могли залетіти до Білорусі в той момент, коли у повітрі був вертоліт з Лукашенком на борту.

А вже сьогодні стало відомо, що у білоруському селищі Калінковичі вибухнув "Шахед". Через це населений пункт залишився без світла.

Оценка материала:

5.00 / 2
В РНБО пояснили, чому РФ запускає "Шахеди" на Білорусь 5.00 5 2
Політика / Світ
06.10.2024 181
Еще материалы раздела «Світ»