НОВИНИ ДНЯ: Це краще за "Шубу": копійчаний салат з доступних інгредієнтів, який точно варто приготувати  Астероїд, що вбив динозаврів, був не єдиним: нове дослідження вчених   Росія може скоротити наступальні операції через великі втрати на фронті – ISW  Потрапили в "пастку": окупанти втратили вигідну позицію на одному з напрямків  В чому секрет смачних котлет: кухарі поділилися трюками, які допоможуть зробити фарш "повітряним"  Іран попросив Росію про допомогу через можливу ізраїльську атаку, - NYT  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихіднівсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.10.2024 136

НБУ пояснив, що дозволило втримати гривню попри зростання попиту на валюту

У вересні 2024 року чистий попит на іноземну валюту в Україні зріс, реагуючи на сезонні чинники. Водночас значна міжнародна допомога у серпні дозволила збільшити продаж валюти для компенсації дефіциту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Макроекономічний та монетарний огляд НБУ (жовтень 2024 року). Про це повідомляють Контракти.UA.

"З метою підтримання стійкої ситуації на валютному ринку та запобігання надмірним курсовим коливанням НБУ збільшив чистий продаж іноземної валюти до 3,2 млрд доларів, а також вжив додаткових заходів із протидії непродуктивному відпливу капіталу", - йдеться в огляді.

За даними НБУ, обмінний курс гривні коливався в обидва боки під впливом ринкових чинників, проте залишився практично на рівні серпня. Різниця між готівковим та офіційним курсами впродовж місяця не перевищувала 1,0%.

"Надходження значних обсягів міжнародної фінансової допомоги в серпні додатково сприяло посиленню здатності НБУ підтримувати стійку ситуацію на валютному ринку", - зазначили в НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ пояснив, що дозволило втримати гривню попри зростання попиту на валюту 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
05.10.2024 136
Еще материалы раздела «Економіка»