НОВИНИ ДНЯ: У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москву  Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування  Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовах  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході  Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — оглядвсі новини дня
Політика
Європа
06.10.2024 1949

Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході

Макрон закликав міжнародну спільноту уникати "подвійних стандартів" щодо глобальних конфліктів.

01b65b547a43c83371a11cf3b910a4a7_06.10.24

Президент Франції Емманюель Макрон закликав світову спільноту уникати подвійних стандартів під час оцінки війни Близькому Сході та в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав на відкритті саміту лідерів франкомовних країн, пише Le Monde.

"Я вірю, що франкомовний світ – це місце, що говорить однією мовою про Україну, яка сьогодні зазнає нападів, чиї кордони й територіальна цілісність перебувають під загрозою через російську загарбницьку війну. Але воно також захищає бачення, де немає місця подвійним стандартам, де всі життя є рівними для всіх конфліктів у всьому світі", – сказав він.

Також Макрон згадав про Ліван – колишню французьку колонію, "чий суверенітет і мир сьогодні похитнулись" через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та проіранським угрупованням "Хезболла".

"Не може бути миру на Близькому Сході без рішення про створення двох держав між Ізраїлем і палестинцями", – додав він.

Раніше Макрон заявив, що країнам Європи доведеться переглянути відносини з Росією.

Оценка материала:

5.00 / 3
Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході 5.00 5 3
Політика / Європа
06.10.2024 1949
Еще материалы раздела «Європа»