НОВИНИ ДНЯ: Рецепт смаженої цілої цвітної капусти з місо та гірчицею  Час туманів: синоптики обіцяють українцям наступного тижня «грибну» погоду  Україну можуть заселити африканці: на кількість населення впливатиме міграція — експерт  Трибунал для Путіна і його соратників: посол назвав найперспективніший формат створення  Україну накриють по-справжньому осінні дощі — синоптик Діденко дала прогноз  Коли будуть зимові канікули 2024-2025 року: скільки відпочиватимуть школярі і студенти  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 7 до 13 жовтнявсі новини дня
Політика
Україна
07.10.2024 146

Військові та ветерани можуть безкоштовно отримати послуги зубопротезування: що треба знати

Військові та ветерани можуть безкоштовно отримати послуги зубопротезування. Міністерство охорони здоровʼя та Національна служба здоровʼя України для цього запустили пілотний проєкт.

_likuvannya_zubiv_pilgi_likarnya_stomatolog_gettyimages_1746644786_671609ceac7108fe0570ba7f85548280_650x410_07.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Сумської ОВА. Про це повідомляють Контракти.UA.

Для цього потрібно звернутися до медичних закладів, які надають стоматологічну допомогу і мають договір із НСЗУ. Послугу можна отримати у всіх областях країни.

Наразі участь у проєкті беруть 274 заклади, серед яких комунальні, державні та приватні клініки.

Безоплатними послугами з лікування зубів можуть скористатись: ветерани війни, особи з інвалідністю внаслідок війни; учасники бойових дій; військовослужбовці, які поки не отримали статус учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання.

Послугу можна отримати як за направленням лікаря, так і за самозверненням. Сума безоплатної допомоги не має перевищувати 24 952 гривні.

У рамках пакету надавач зобов’язаний забезпечити проведення первинних і невідкладних стоматологічних оглядів, планову допомогу дітям, інструментальні дослідження, профілактичні огляди школярів, знеболення, екстрену медичну допомогу, направлення на спеціалізоване лікування та проведення хірургічних втручань.

Раніше у МОЗ дали рекомендації, що робити при погіршенні якості повітря.

Крім того, повідомлялося, як отримали "доступні ліки" пацієнтам із розладами психіки та епілепсією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військові та ветерани можуть безкоштовно отримати послуги зубопротезування: що треба знати 5.00 5 2
Політика / Україна
07.10.2024 146
Еще материалы раздела «Україна»