НОВИНИ ДНЯ: У вівторок буде хмарно, переважно без опадів - вдень до +21°  У Раді обмежують використання Telegram: що про це відомо  ЗСУ завдали удару по найбільшій у Криму нафтобазі: Генштаб - про пожежу у Феодосії  У Києві випала рекордна кількість опадів: такого не було 54 роки  Зеленський повідомив, що і чому стало "дуже важливим етапом війни"  Хто винен у продовженні війни в Україні: Фіцо зробив скандальну заяву  Путін налаштовував Трампа проти України: NYT оприлюднило цікаві деталі першої зустрічі політиківвсі новини дня
Політика
Світ
08.10.2024 367

Сі Цзіньпін дав обіцянку Путіну, а потім - Кім Чен Ину

Китай прагне співпрацювати з Північною Кореєю.

9348cd4798f6896a4cdcb53c13ab0d2d_08.10.24

Китай готовність співпрацювати з Північною Кореєю, щоб посилити стратегічну комунікацію та координацію, поглибити дружні обміни та співпрацю між країнами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив лідер КНР Сі Цзіньпін у вітальній телеграмі колезі з КНДР Кім Чен Ину з нагоди 75-ї річниці встановлення дипломатичних відносин, пише CCTV.

"У новій епосі та новій ситуації Китай готовий співпрацювати з КНДР, щоб сприйняти 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами як можливість посилити стратегічну комунікацію та координацію, поглибити дружні обміни та співпрацю", - написав Сі..

За словами китайського лідера, він особисто надає великого значення розвитку відносин між Пекіном і Пхеньяном. Крім того, наголосив він, китайський уряд під його керівництвом готовий спільно з Північною Кореєю сприяти розвитку соціалістичної справи у двох країнах.

Своєю чергою, Кім Чен Ин у своєму вітанні запевнив лідера КНР в готовності Пхеньяна розвивати з Пекіном відносини дружнього співробітництва.

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв диктатору РФ Володимиру Путіну в готовності Пекіна розширювати всебічне співробітництво з Москвою та спільно робити внесок у підтримання стабільності на планеті.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сі Цзіньпін дав обіцянку Путіну, а потім - Кім Чен Ину 5.00 5 3
Політика / Світ
08.10.2024 367
Еще материалы раздела «Світ»