НОВИНИ ДНЯ: Маринована капуста з болгарським перцем: рецепт смачного овочевого салату  Коли святкуємо Новий 2025 рік: яка тварина стане його символом, що вона означає і на кого вплине  У понеділок Україну накриють сильні дощі: синоптик розповіла, які області заливатиме  "За нами не заіржавіє". У Лаврова відзначилися ядерними погрозами на адресу США  Рецепт смаженої цілої цвітної капусти з місо та гірчицею  Час туманів: синоптики обіцяють українцям наступного тижня «грибну» погоду  Україну можуть заселити африканці: на кількість населення впливатиме міграція — експертвсі новини дня
Політика
Україна
07.10.2024 127

Словаччина готова допомогти Україні на її шляху до ЄС, - Шмигаль

Словаччина готова ділитись власним досвідом на шляху України до Європейського союзу (ЄС). Зокрема надавати експертну допомогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповів Шмигаль, сьогодні, 7 жовтня, відбулись другі міжурядові консультації.

"За цей час наші країни досягли прогресу у виконанні Дорожньої карти спільних дій, яку підписали за підсумками попередніх консультацій. Деякі з кроків виконані повністю, деякі - на завершальному етапі. Ми також добре просунулись у питаннях реалізації енергетичних та інфраструктурних проєктів", - додав він.

Також голова уряду нагадав про те, що Словаччина нещодавно схвалила рамкову програму участі у відновленні України. Зокрема є спільні проєкти в енергетиці, транспорті та інфраструктурі, які сприятимуть розвитку прикордонних регіонів.

У тому ж числі була обговорена формула миру президента Володимира Зеленського.

"Подякував за готовність Словаччини ділитися власним досвідом та надавати експертну допомогу на шляху України до ЄС", - заявив Шмигаль й відзначив досягнення згоди щодо завершення роботи над вісьмома двосторонніми документами, які він сподівається підписати до кінця поточного року.

Фіцо, своєю чергою, відзначив, що Словаччина підтримує вступ України до ЄС й "не чинитиме жодних перешкод у процесі її інтеграції".

"Ми знаємо, наскільки корисно буде не тільки для нас, але й для вас, якщо ми матимемо сусідами ще одну країну-члена ЄС. Нам також потрібно, щоб ви були поруч, тому що іноді країни з іншою історією, іншою мовою повинні об'єднуватися в ЄС, щоб створити противагу пропозиціям, які не завжди вигідні для всього Союзу", - заявив голова словацького уряду.

Водночас прем'єр-міністр Словаччини попередив, що в ЄС знайдуться країни, які "всіляко намагатимуться зробити так, щоб процес вступу України не був надто швидким".

Оценка материала:

5.00 / 1
Словаччина готова допомогти Україні на її шляху до ЄС, - Шмигаль 5.00 5 1
Політика / Україна
07.10.2024 127
Еще материалы раздела «Україна»