НОВИНИ ДНЯ: Трамп дав незвичайну обіцянку виборцям у Пенсільванії  Кремль збільшує фінансові стимули для охочих йти на війну: аналітики розкрили деталі  Маринована капуста з болгарським перцем: рецепт смачного овочевого салату  Коли святкуємо Новий 2025 рік: яка тварина стане його символом, що вона означає і на кого вплине  У понеділок Україну накриють сильні дощі: синоптик розповіла, які області заливатиме  "За нами не заіржавіє". У Лаврова відзначилися ядерними погрозами на адресу США  Рецепт смаженої цілої цвітної капусти з місо та гірчицеювсі новини дня
Політика
Європа
07.10.2024 907

Бербок не виключила, що Україна зможе використати німецьку зброю для ударів углиб РФ

Україна в майбутньому зможе використовувати зброю з німецьких запасів для самооборони, включно з можливими ударами по військових об'єктах на території Росії.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Tagesschau. Про це повідомляють Контракти.UA.

Вона наголосила, що Україна не зобов'язана чекати нападу на свою територію, перш ніж захищатися.

"Право України на самооборону не означає, що ракета повинна спочатку перетнути кордон або потрапити в таке місто, як Харків, перш ніж їй буде дозволено захищатися. Навіть найкраща протиповітряна оборона не завжди може цьому запобігти", - зазначила міністр.

Вона наголосила на важливості превентивних заходів для запобігання майбутнім атакам, вказавши, що знищення пускових майданчиків може стати необхідним заходом.

Бербок також наголосила, що масштаби цих дій не обговорюватимуть публічно для забезпечення стримування й уникнення переваг для російських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бербок не виключила, що Україна зможе використати німецьку зброю для ударів углиб РФ 5.00 5 2
Політика / Європа
07.10.2024 907
Еще материалы раздела «Європа»