НОВИНИ ДНЯ: Рецепт запіканки з гарбуза з пастою і шпинатом  Зимове сонцестояння 2024 року: точний час, чому цей день був настільки важливим для українців  8 жовтня погода в Україні помітно зміниться  Як Україна дає відсіч путінським безпілотникам-розвідникам — The Times  Яблучний пиріг: ідеальний рецепт традиційної випічки  У вівторок буде хмарно, переважно без опадів - вдень до +21°  У Раді обмежують використання Telegram: що про це відомовсі новини дня
Політика
Європа
08.10.2024 4307

Хто винен у продовженні війни в Україні: Фіцо зробив скандальну заяву

Війну РФ в Україні прем'єр Словаччини називає "військовим конфліктом".

803c81d8e8ce656c3463cc508e66b384_08.10.24

Війна в Україні нібито досі триває тому, що Захід хоче "поставити росіян на коліна". Мовляв, Європа підтримує вбивства у "конфлікті". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це цинічно заявив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо про повідомляє Pravda.

Словацький політик висловився, мовляв, війна РФ в Україні - "військовий конфлікт, де насправді вбивають слов’ян, а Європа підтримує це вбивство". Також Фіцо вкотре заявив про те, що війну "неможливо врегулювати військовим шляхом"..

Прем'єр Словаччини погодився зі вступом України до Європейського Союзу. Втім наголосив: допоки він при владі, Братислава "ніколи не погодиться на членство України в НАТО".

Фіцо повідомив про те, що наступного року хоче відвідати Москву з нагоди 80-ї річниці закінчення Другої світової війни. Він закликав "не страждати русофобією" та наголосив, що хоче "подякувати визволителям", бо свобода до Словаччини прийшла зі сходу".

Нагадаємо, раніше Роберт Фіцо заявив, що Словаччина хоче відновити відносини з Росією. Втім, відбутися це має після закінчення війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 4
Хто винен у продовженні війни в Україні: Фіцо зробив скандальну заяву 5.00 5 4
Політика / Європа
08.10.2024 4307
Еще материалы раздела «Європа»