НОВИНИ ДНЯ: Гарріс відмовилася від двосторонніх переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні  Фарширований гарбуз: рецепт ефектної та корисної страви  В Україні потеплішає на кілька днів. Синоптикиня дала прогноз погоди  В Укргідрометцентрі порадували українців потеплінням 9 жовтня  До ТЦК за 7 днів, повістки поштою та бронь. Як змінили правила мобілізації в Україні  8 жовтня погода в Україні помітно зміниться  У вівторок буде хмарно, переважно без опадів - вдень до +21°всі новини дня
08.10.2024 181

Україна та Словаччина планують спільне виробництво інженерної техніки, - Умєров

Україна планує спільне зі словацькими підприємствами виробництво інженерної техніки. Зокрема, йдеться про машини для розмінування "Bozena".

_umerov__gettyimages_1794397334_a49ef4255b1a40e8d94a72aeba83e4f5_650x410_08.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram Міністерства оборони України. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами міністра оборони Рустема Умєрова, сьогодні в рамках міжурядових консультацій між Україною та Словаччиною обговорили важливі питання співпраці у сфері оборони.

"Очікуємо нові оборонні контракти. Нещодавно ми підписали угоду про збільшення виробництва снарядів для України підприємством, виробничі потужності якого розташовані у Словаччині", - повідомив він.

Умєров також розповів, що в планах - спільне зі словацькими підприємствами виробництво інженерної техніки. Зокрема, розмінувальних машин "Bozena" з локалізацією виробництва в Україні.

"Словаччина також готова надати власну інженерну техніку для розмінування, що прискорить очищення наших територій. Спільно працюємо над зміцненням безпеки наших кордонів", - додав міністр.

Зустріч Шмигаля та Фіцо

Нагадаємо, сьогодні, 7 жовтня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся зі словацьким колегою Робертом Фіцо, з урядом якого сьогодні провели другі міжурядові консультації.

Серед тем переговорів були інфраструктурні проєкти, енергетична безпека, український мирний план та питання євроінтеграції України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та Словаччина планують спільне виробництво інженерної техніки, - Умєров 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
08.10.2024 181
Еще колонки: Колонки / Блоги