НОВИНИ ДНЯ: В ЄС знайшли шлях обходу вето Угорщини на 6 млрд євро військової допомоги Україні, - Bloomberg  У Раді зробили нову заяву щодо зниження мобілізаційного віку до 20 років  Минулий рік став найпосушливішим за 30 років: кліматологи ООН  У Міноборони знайшли ефективний інструмент мобілізації добровольців: про що мова  Відкотився на десятки років. Експерт розповів про можливості ХАМАСу після боїв у Секторі Газа  Наближення України до НАТО ціною втрати територій: український дипломат різко висловився про таку ідею  В Україну йде різке похолодання: синоптик назвала датувсі новини дня
Політика
Україна
09.10.2024 194

Чи запропонує НАТО Україні реальні кроки щодо вступу до Альянсу на "Рамштайні": думка експерта

Під час засідання у форматі "Рамштайн" 12 жовтня обговорюватимуться кроки щодо вступу України до НАТО. Однак точно не йтиметься про обмін українських територій на членство в Альянсі.

_nato_ukrayina_gettyimages_1516069840_b758080e3ad06557e28d469b44f56b9e_650x410_09.10.24

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів Сергій Джердж, голова Громадської ліги Україна - НАТО і військовослужбовець ЗСУ. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Судячи з усього, будуть ці питання обговорюватись. Єдине, що тут важливі деталі. Багато повідомлень, які звучать досить песимістично - "обмін території" на НАТО, щось подібне. Я впевнений, такого не буде і не може бути", - сказав Джердж.

Він зазначив, що якщо Україну беруть до НАТО як державу, то у всіх міжнародно визнаних кордонах.

"Не існує у світі якоїсь України з якимись "обрізаними" кордонами. Але застосування статті 5 - обов'язковий захист, може бути розповсюджений на територію, яку контролює центральна влада. Така приписка може бути, тим більше, що це було так ще з 1949 року щодо низки країн", - додав експерт.

Вступ України до НАТО

Нагадаємо, на саміті НАТО у Вашингтоні у липні Україна розраховувала отримати офіційне запрошення на вступ до Альянсу, проте цього так і не сталося. У НАТО лише заявили, що процес вступу України до Альянсу є "незворотнім".

Сьогодні видання The Washington Post повідомило, що країни НАТО на "Рамштайні" запропонують конкретні кроки щодо вступу України до Альянсу.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив, що основний фокус України зараз спрямований на отримання запрошення до НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи запропонує НАТО Україні реальні кроки щодо вступу до Альянсу на "Рамштайні": думка експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
09.10.2024 194
Еще материалы раздела «Україна»