НОВИНИ ДНЯ: Гарріс відмовилася від двосторонніх переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні  Фарширований гарбуз: рецепт ефектної та корисної страви  В Україні потеплішає на кілька днів. Синоптикиня дала прогноз погоди  В Укргідрометцентрі порадували українців потеплінням 9 жовтня  До ТЦК за 7 днів, повістки поштою та бронь. Як змінили правила мобілізації в Україні  8 жовтня погода в Україні помітно зміниться  У вівторок буде хмарно, переважно без опадів - вдень до +21°всі новини дня
Політика
Україна
09.10.2024 215

РФ може готувати удари по ядерній інфраструктурі України: в "Енергоатомі" назвали ознаку

Російські "Шахеди" знову пролітали біля Південноукраїнської атомної електростанції. Збільшення таких випадків може свідчити про підготовку Росії до ударів по ядерній інфраструктурі України.

_yuzhnoukrainskaya_aes__gettyimages_1583889136_537ce5378e7b88b4f00d73b7317888cf_650x410_09.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням "Енергоатом". Про це повідомляють Контракти.UA.

Як повідомляється, у ніч з 6 на 7 жовтня два російських дрони були зафіксовані поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту "Шахедів" від ядерних об'єктів становила менше ніж 10 км.

"Випадки фіксації російських БпЛА за останній час кратно збільшилися, що може свідчити про підготовку РФ до ударів по українській ядерній інфраструктурі", - наголошують в "Енергоатомі".

У компанії зазначили, що "Енергоатом" надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

"Країна-агресорка робить ці кроки абсолютно усвідомлюючи можливі наслідки. Це ядерний тероризм і залякування всього світу радіаційною аварією", - наголосив керівник "Енергоатому" Петро Котін.

Російські дрони літають біля українських АЕС

Нагадаємо, раніше в "Енергоатомі" повідомляли, що понад сотню російських дронів та ракет пролетіло поруч з українськими атомними електростанціями менше ніж за місяць. Такі дії РФ становлять безпрецедентну загрозу для всієї Європи.

Раніше президент України Володимир Зеленський наголосив, що Росія використовує китайські супутники для зйомки ядерних об'єктів України.

За його словами, якщо фіксуються такі спроби РФ знімати певні об'єкти за допомогою супутників, після цього країна-агресор атакує їх.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ може готувати удари по ядерній інфраструктурі України: в "Енергоатомі" назвали ознаку 5.00 5 2
Політика / Україна
09.10.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»