НОВИНИ ДНЯ: Гарріс відмовилася від двосторонніх переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні  Фарширований гарбуз: рецепт ефектної та корисної страви  В Україні потеплішає на кілька днів. Синоптикиня дала прогноз погоди  В Укргідрометцентрі порадували українців потеплінням 9 жовтня  До ТЦК за 7 днів, повістки поштою та бронь. Як змінили правила мобілізації в Україні  8 жовтня погода в Україні помітно зміниться  У вівторок буде хмарно, переважно без опадів - вдень до +21°всі новини дня
Політика
Світ
09.10.2024 228

Лавров озвучив умови "мирної угоди": що він вимагає від України

Також він вимагає відмови від вступу України до НАТО.

83007226130aec028b6dd5c3033df8f9_09.10.24

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вимагає від Києва виведення українських військових з чотирьох частково окупованих областей. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він заявив в інтерв’ю, опублікованому 7 жовтня, американському виданню Newsweek.

За його словами, Стамбульські угоди передбачають відмову Києва від вступу до НАТО і містять гарантії безпеки для України з урахуванням реалій на місці на той момент.

"За два роки ці реалії суттєво змінилися, зокрема й у правовому плані", – заявив він.

Лавров додав, що Київ нібито відповів на цю заяву "збройним вторгненням до Курської області 6 серпня".

"Його покровителі – США та інші країни НАТО – прагнуть завдати Росії стратегічної поразки. За цих обставин у нас немає іншого виходу, як продовжувати спеціальну воєнну операцію до усунення загроз з боку України", – сказав Лавров.

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив про готовність допомогти Грузії в примиренні з самопроголошеними республіками – Абхазією і Південною Осетією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лавров озвучив умови "мирної угоди": що він вимагає від України 5.00 5 2
Політика / Світ
09.10.2024 228
Еще материалы раздела «Світ»