НОВИНИ ДНЯ: Розкрито одну з найбільших таємниць Землі – як єгиптяни переміщували каміння для пірамід  Угорщина заблокувала кредит ЄС для України: як довго це триватиме  Лукашенко дозволив збивати "Шахеди", які залітають до Білорусі  Фарширований гарбуз: рецепт ефектної та корисної страви  Коли святкують Введення Пресвятої Богородиці в храм в Україні: дата, історія, традиції  В Україні потеплішає на кілька днів. Синоптикиня дала прогноз погоди  Самооборона України буде "великою частиною" візиту Байдена на "Рамштайн" – заява Білого домувсі новини дня
Політика
Світ
09.10.2024 127

Не буде на "Рамштайні"? Байден відклав поїздку до Німеччини через ураган

Президент США Джо Байден відклав свою поїздку до Німеччини. Це пов'язано з ураганом "Мілтон", який найближчим часом має уразити Флориду.

_bayden_gettyimages_1241626130_31f29dd971e64ab1c791131ac263aee5_650x410_09.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Білий дім. Про це повідомляють Контракти.UA.

"З огляду на прогнозовану траєкторію і силу урагану "Мілтон", президент Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини і Анголи", - сказано у повідомленні.

Він залишиться у США для того, щоб проконтролювати підготовку до урагану "Мілтон". А також буде оцінювати наслідки урагану "Гелен" на південному сході країни.

Оновлено о 19:00.

Офіційний представник уряду ФРН Штефан Хебештрайт у коментарі BILD заявив, що уряд Німеччини висловив жаль щодо скасування візиту президента США Джо Байдена.

"Ми дуже шкодуємо про відміну, але, звичайно, розуміємо ситуацію у Флориді. Білий дім нас заздалегідь поінформував", - сказав він.

Візит Байдена на "Рамштайн"

Нагадаємо, у четвер, 10 жовтня, президент США Джо Байден мав вирушити до Німеччини, де зустрінеться з лідерами союзних країн, а також візьме участь у засіданні чергової зустрічі в форматі "Рамштайн". Засідання у форматі "Рамштайн" було заплановано на 12 жовтня. Він мав очолювати це засідання.

Ймовірно тепер Байден не буде присутній у Німеччині через ураган.

Формат "Рамштайн"

Формат "Рамштайн" - це серія міжнародних зустрічей міністрів оборони, метою яких є координація військової допомоги Україні проти російської агресії. Названий на честь авіабази в Німеччині, де вперше відбулася зустріч у квітні 2022 року. У ньому беруть участь десятки країн, включаючи членів НАТО та нейтральні держави. Деякі країни надають військову допомогу, інші підтримують гуманітарно або політично.

Зазвичай у зустрічах беруть участь міністри оборони країн-партнерів. Однак у вересні форум особисто відвідав президент Володимир Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не буде на "Рамштайні"? Байден відклав поїздку до Німеччини через ураган 5.00 5 2
Політика / Світ
09.10.2024 127
Еще материалы раздела «Світ»