НОВИНИ ДНЯ: В ЄС знайшли шлях обходу вето Угорщини на 6 млрд євро військової допомоги Україні, - Bloomberg  У Раді зробили нову заяву щодо зниження мобілізаційного віку до 20 років  Минулий рік став найпосушливішим за 30 років: кліматологи ООН  У Міноборони знайшли ефективний інструмент мобілізації добровольців: про що мова  Відкотився на десятки років. Експерт розповів про можливості ХАМАСу після боїв у Секторі Газа  Наближення України до НАТО ціною втрати територій: український дипломат різко висловився про таку ідею  В Україну йде різке похолодання: синоптик назвала датувсі новини дня
Політика
Європа
09.10.2024 1558

Не на півроку. ЄС змінив термін продовження нових санкцій проти Росії

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення продовжувати новий режим санкцій проти Росії кожні 12 місяців. Таким чином, обмеження проти гібридних загроз з боку РФ діятимуть до 9 жовтня 2025 року.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на рішення Ради ЄС, опублікованому в офіційному журналі Європейського Союзу. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Рішення діє до 9 жовтня 2025 року. Це рішення буде постійно переглядатися. Воно має бути поновлено або змінено, якщо Рада ЄС визнає, що його мети не досягнуто", - йдеться в документі.

Водночас наголошується, що санкції мають переглядатися регулярно, не рідше ніж один раз на 12 місяців, або на наполегливе прохання будь-якої держави-члена, Високого представника або Єврокомісії після фундаментальної зміни обставин.

Раніше санкції ЄС продовжували на шість місяців, проте 8 жовтня було запроваджено новий механізм обмежувальних заходів. Згідно з рішенням, зберігається блокування активів Росії та санкції проти російських фізичних і юридичних осіб. Також документом забороняється обхід чинних обмежень.

Оценка материала:

5.00 / 3
Не на півроку. ЄС змінив термін продовження нових санкцій проти Росії 5.00 5 3
Політика / Європа
09.10.2024 1558
Еще материалы раздела «Європа»