НОВИНИ ДНЯ: Розкрито одну з найбільших таємниць Землі – як єгиптяни переміщували каміння для пірамід  Угорщина заблокувала кредит ЄС для України: як довго це триватиме  Лукашенко дозволив збивати "Шахеди", які залітають до Білорусі  Фарширований гарбуз: рецепт ефектної та корисної страви  Коли святкують Введення Пресвятої Богородиці в храм в Україні: дата, історія, традиції  В Україні потеплішає на кілька днів. Синоптикиня дала прогноз погоди  Самооборона України буде "великою частиною" візиту Байдена на "Рамштайн" – заява Білого домувсі новини дня
Політика
Світ
09.10.2024 1331

Засідання у форматі "Рамштайн" відклали, нова дата визначається, - ЗМІ

Засідання групи "Рамштайн", яке повинно було відбутись 12 жовтня, відклали. Нова дата визначається.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода". Про це повідомляють Контракти.UA.

Інформацію щодо перенесення засідання підтверджують джерела "Радіо Свободи" у штаб-квартирі НАТО.

Поінформований співрозмовник РБК-Україна підтвердив цю інформацію.

Додамо, що засідання було заплановане на 12 жовтня. Ба більше, його повинен був очолити президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден. Втім, останній відтермінував візит через сильний ураган "Мілтон", що наближається до Штатів. Зокрема стало відомо й про те, що засідання не відвідає державний секретар Ентоні Блінкен.

Німецький канцлер Олаф Шольц висловив своє занепокоєння з приводу рішення президента Байдена відкласти свій візит до Німеччини. Він підкреслив, що зустріч з американським лідером "мала б велике значення", і підготовка до неї проходила "з усіх сторін".

У свою чергу, у Пентагоні повідомили, що засідання, заплановане на 12 жовтня на авіабазі "Рамштайн", може бути відкладено. Існує можливість об'єднати його з зустріччю міністрів оборони НАТО, яка відбудеться 17-18 жовтня.

Президент Володимир Зеленський, своєю чергою, стверджував про ретельну підготовку до "Рамштайну", де він має представити план перемоги.

Оценка материала:

5.00 / 2
Засідання у форматі "Рамштайн" відклали, нова дата визначається, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
09.10.2024 1331
Еще материалы раздела «Світ»