НОВИНИ ДНЯ: Киян попереджають про нічні заморозки до -3°  Що містить план перемоги Зеленського: оприлюднено деталі  Чи є криптовалюта законним засобом платежу в Україні: позиція НБУ  Чи доведеться Україні переглядати мобілізаційний вік: відповідь експерта  У Києві очікуються сильні заморозки: названо дати  План перемоги України над Росією: Британія знає, як вирішити ситуацію  Кінець ери нафти та падіння цін: МЕА прогнозує нове століття в енергетицівсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
10.10.2024 164

Роль Трампа у закінченні війни в Україні: Орбан зробив амбітну заяву

Угорський прем'єр покладає великі надії на американського політика.

31296a60397a3acc251c7cd9d5591eb6_10.10.24

Якщо кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп отримає перемогу на виборах, то він не чекатиме інавгурації, щоб вжити заходів щодо припинення війни в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє Politico.

"Трамп діятиме негайно. Ми, як європейські лідери, не можемо втрачати часу, тому що між виборами та інавгурацією нового президента не буде двох-трьох місяців, як це зазвичай буває. Ми повинні реагувати спочатку інтелектуально, філософськи, потім - стратегічно, а потім - на рівні дій якомога швидше", - заявив Орбан.

Угорський прем'єр наголосив, що 7 листопада у Будапешті заплановано неформальний саміт європейських лідерів. Він відбудеться через два дні після президентських виборів у США.

За словами Орбана, цей неформальний саміт - "найбільш слушна нагода обговорити, що ми повинні думати індивідуально і як спільнота про результат (війни - Ред.), і як оцінити, що потрібно робити після цього".

Нагадаємо, раніше Віктор Орбан порівняв президента України Володимира Зеленського і "фюрера" Володимира Путіна. Мовляв, обидва президенти країн, що воюють, не хочуть припиняти бойові дії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Роль Трампа у закінченні війни в Україні: Орбан зробив амбітну заяву 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
10.10.2024 164
Еще материалы раздела «Ранкова кава»