НОВИНИ ДНЯ: Урагани, заручники та компромат. Як "жовтневі сюрпризи" визначають долю виборів у США  Де похований Колумб і ким він був за національністю: сенсаційне відкриття учених  У вівторок прогнозують дощі, вдень до 12° тепла  Експерт сказав, що потрібно змінити, щоб люди не боялись ТЦК  Дощі та заморозки: синоптикиня попередила українців про погіршення погоди  Вдарять перші морози — в Укргідрометцентрі дали прогноз погоди на 14 жовтня  Де будуть перші заморозки в неділю: прогноз погоди на 13 жовтнявсі новини дня
Політика
Україна
11.10.2024 4543

Новий генсек НАТО зробив важливу заяву про удари ЗСУ вглиб Росії

Юридично Україна має право використовувати свою зброю.

0fba11d7e0af1ab13d0f2fb568b13212_11.10.24

Від кожної конкретної країни-союзниці України залежить дозвіл на використання далекобійної зброї по цілях на території РФ. Втім, для дозволу є всі юридичні підстави. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це під час брифінгу заявив новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

"Юридично це можливо, тому що юридично Україна має право використовувати свою зброю, якщо вона може уражати цілі в Росії, якщо ці цілі становлять загрозу для України. Але чи будуть це робити окремі союзники, зрештою, завжди залежить від них", – сказав Рютте.

За його словами, це питання, зокрема, було обговорено під час тристоронньої зустрічі, де були присутні він, президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер.

"Ми сьогодні це обговорювали. Але зрештою це залежить від окремих союзників", – додав Рютте.

Нагадаємо, раніше видання The Times, підбиваючи підсумки візиту до США президента України Володимира Зеленського, повідомило, що Білий дім не ризикує надавати дозвіл на удари по території Росії далекобійними західними ракетами через погрози російського президента Володимира Путіна застосувати ядерну зброю.

Оценка материала:

5.00 / 6
Новий генсек НАТО зробив важливу заяву про удари ЗСУ вглиб Росії 5.00 5 6
Політика / Україна
11.10.2024 4543
Еще материалы раздела «Україна»