НОВИНИ ДНЯ: Сирні млинці: смачний рецепт до сніданку  Майор ЗСУ назвав мету активного наступу ворога на фронті: доки це триватиме  Погода в Україні різко погіршиться: Синоптики попереджають про сильні заморозки  Мобілізація вже з 18?: що про зниження призовного віку кажуть військові  Голубці з гарбузом: цікавий рецепт вегетаріанської страви  Середа в Україні буде мокрою та холодною: прогноз на 16 жовтня  Комбриг "Хартії" виступив за обмеження демократичних прав ухилянтів: що він пропонуєвсі новини дня
Політика
Європа
13.10.2024 203

У Німеччині висловились щодо можливості розмови Шольца з Путіним

Російський диктатор Володимир Путін не хоче обговорювати з канцлером Німеччини Олафом Шольцом посередництво у війні РФ проти України. Він відмовляється від телефонних переговорів.

_berbok_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__7a53b953a09af3aab0f5841a82881287_650x410_13.10.24

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Глава німецького МЗС зазначила, що Україна готова до справедливого миру, однак російський диктатор не готовий обговорювати тему посередництва щодо припинення війни.

"Він відмовляється прийняти мир і щодня посилає черговий сигнал на користь війни та руйнувань. Цими днями він навіть не готовий розмовляти з канцлером Німеччини телефоном", - сказала Бербок.

Шольц хоче поговорити з Путіним

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче провести телефонні переговори з російським диктатором Володимиром Путіним напередодні саміту G20 у Бразилії у листопаді.

Останні телефонні переговори між Шольцом та Путіним відбулись ще в грудні 2022 року.

Варто додати, що лише в кінці 2023 німецький канцлер стверджував, що він готовий вести переговори з диктатором, але за умови виведення його окупаційних військ з території України.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Німеччині висловились щодо можливості розмови Шольца з Путіним 5.00 5 2
Політика / Європа
13.10.2024 203
Еще материалы раздела «Європа»