НОВИНИ ДНЯ: США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Україні  Коли відбудеться наступна зустріч "Рамштайн": у Білому домі відповіли, хто і коли визначатиме дату  До України суне антициклон: яку погоду він принесе 18 жовтня   У Байдена відреагували на можливу участь солдатів КНДР у війні проти України  Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет  В Україні 17 жовтня переважно без опадів, вдень до +12°, уночі можливі заморозкивсі новини дня
12.10.2024 356

В Україні подешевшала цибуля

Цього тижня в Україні спостерігається поступове зниження цін на цибулю. Виробники це пов'язують ослаблення попиту та цей овоч та поступовим збільшенням пропозиції цибулі на ринку.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.

Так, станом на 9 жовтня, фермери пропонували до продажу цибулю оптовими партіями по 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Ще однією причиною зниження цін стало збільшення пропозиції на ринку цибулі середньої та низької якості.

«До погіршення якості овочів призвели несприятливі погодні умови в Україні в літні місяці поточного року. Далі, через затяжні дощі в період збиральних робіт якість врожаю ще істотніше постраждала, внаслідок чого продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання. Намагаючись якнайшвидше реалізувати таку цибулю, від фермерів нині неодноразово надходять повідомлення про зниження відпускних цін», – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що продукція високої якості зараз зрідка надходить у продаж, оскільки фермери вважають за краще тримати її в сховищах, очікуючи вищих цін.

Експерти зазначили, що зараз цибуля в Україні в середньому коштує на 15% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні подешевшала цибуля 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
12.10.2024 356
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»