НОВИНИ ДНЯ: Українців попередили про сильні заморозки найближчими днями: де чекати похолодання  Як закінчиться війна в Україні: прогноз командира зі спецпідрозділу ГУР  Перемога не буде такою, як ви можете собі уявити – Сенцов  Синоптикиня попередила про ймовірність заморозків на більшості території України  Як багато у ЗСУ "бусифікованих" – Сенцов поділився спостереженнями  Путін вніс до Держдуми проєкт про стратегічний договір з КНДР  Не тільки через образу Кім Чен Ина. Чим викликані погрози КНДР у бік Південної Кореївсі новини дня
15.10.2024 181

Стара ветеранська політика вже не працює, маємо будувати нову, - Леонов

Згідно з дослідженням 57% військових в Україні віддають перевагу можливостям для соціалізації, і тільки 37% - пільгам. Тому маємо побудувати систему, яка буде сприяти задоволенню реальних потреб українських воїнів з бойовим досвідом

_viyskovi_mobilizatsiya_vokzal_proshchannya_gettyimages_1239067788_ca8a7d94845b0bcc9599c0a0fd3f49d4_650x410_15.10.24

Про це заявив народний депутат Олексій Леонов, пише РБК-Україна з посиланням на ефір національного телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На доручення президента Міністерство ветеранів вже розробило та розіслало на погодження Стратегію ветеранської політики на період до 2030 року. Документ має чітку структуру. Визначено три стратегічні цілі. Кожна ціль має окремі завдання, інструменти їх вирішення та індикатори, які будуть свідчити про те, що завдання виконано", - наголосив Леонов.

За його словами, стара ветеранська політика вже не працює. Вона була орієнтована на фрагментарне та символічне вшанування радянських ветеранів.

"Сьогодні ми маємо побудувати систему, яка буде сприяти задоволенню реальних потреб українських воїнів з бойовим досвідом. Держава має зосередитися на створенні можливостей для ветеранів", - додає нардеп.

Заради цього зараз опрацьовуються окремі кластери питань: реабілітація, соціальний захист, навчання, працевлаштування, відкриття власної справи. По кожному кластеру розробляється система заходів, яка має повністю задовольнити потреби ветеранів.

"Оновлення та систематизація законодавства. Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” був прийнятий у 1993 році. Він потребує кардинального осучаснення. Загалом правова база, яка стосується ветеранів складається щонайменше з 17 законів та 10 указів президента. І всі вони потребують узгодження. Це завдання буде вирішувати в тому числі й Верховна рада. маємо побудувати систему, яка буде сприяти задоволенню реальних потреб українських воїнів з бойовим досвідом", - говорить Леонов.

З іншого боку, за його словами, особливої уваги потребують родини ветеранів та їх діти. Тобто нова державна політика ветеранів має охоплювати не лише людей з бойовим досвідом, а й їх родини та родини наших загиблих героїв, та деякі інші категорії населення.

"Координація надавачів послуг на всіх етапах підтримки. Налагодження ефективного обміну даними між ними. Вже сформовано робочу групу з питань формування та реалізації комплексної державної політики у сфері захисту прав ветеранів та членів їх сімей. Її створено з ініціативи заступника голови Офісу президента Ірини Верещук і вона ж керує роботою цієї групи", - резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стара ветеранська політика вже не працює, маємо будувати нову, - Леонов 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
15.10.2024 181
Еще колонки: Колонки / Блоги