НОВИНИ ДНЯ: В Україні вдарять заморозки, частину областей накриють дощі: синоптикиня дала прогноз на середу  Переведення годинника 2024. Коли Україна перейде на зимовий час  ЄС інвестує російські гроші у збройову промисловість України – WP  Як зміниться мобілізація, якщо Путін "притягне" до нас армію з КНДР: експерт назвав сценарії  Українців попередили про сильні заморозки найближчими днями: де чекати похолодання  Як закінчиться війна в Україні: прогноз командира зі спецпідрозділу ГУР  Перемога не буде такою, як ви можете собі уявити – Сенцоввсі новини дня
Політика
Світ
16.10.2024 256

Путін вніс до Держдуми проєкт про стратегічний договір з КНДР

Цей договір був підписаний ще влітку під час візиту Путіна до Пхеньяна.

077c9e4d8a8bb5c9f674cc4676b0a408_16.10.24

Очільник Кремля Володимир Путін вніс до Держдуми проєкт про ратифікацію договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у повідомленнях російських пропагандистських агенцій.

Договір нагадує військовий союз і передбачає військову та іншу співпрацю між Росією та Північною Кореєю у разі нападу на одну із цих країн.

Від візиту Путіна до Північної Кореї, яку він здійснив влітку 2024-го російська армія почала масово використовувати північнокорейські артилерійські снаряди.

Також відомо про заяви перших осіб КНДР про відправлення до Росії своїх солдатів для участі у російсько-українській війні.

Є версія, що північнокорейські військові охоронятимуть кордони Росії, щоби більше російських військових могли взяти участь у бойових діях на території України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін вніс до Держдуми проєкт про стратегічний договір з КНДР 5.00 5 2
Політика / Світ
16.10.2024 256
Еще материалы раздела «Світ»