НОВИНИ ДНЯ: В Україні вдарять заморозки, частину областей накриють дощі: синоптикиня дала прогноз на середу  Переведення годинника 2024. Коли Україна перейде на зимовий час  ЄС інвестує російські гроші у збройову промисловість України – WP  Як зміниться мобілізація, якщо Путін "притягне" до нас армію з КНДР: експерт назвав сценарії  Українців попередили про сильні заморозки найближчими днями: де чекати похолодання  Як закінчиться війна в Україні: прогноз командира зі спецпідрозділу ГУР  Перемога не буде такою, як ви можете собі уявити – Сенцоввсі новини дня
Політика
Світ
16.10.2024 155

Північна Корея підірвала свої ділянки міжкорейських доріг

КНДР підірвала на своєму боці міжкорейські дороги. Натомість військові Південної Кореї заявили, що не зазнали жодних втрат.

_chen_yn__kremlin_ru__1__b1d74fd725445f26bb147b4298b78b41_650x410_16.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву Об'єднаного комітету начальників штабів армії Південної Кореї, яку цитує Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

У Сеулі знали про плани КНДР і заявляли, що Південна Корея не піддасться на провокацію і дасть "рішучу відповідь".

Тим часом, як пише Yonhap, раніше Північна Корея пообіцяла перекрити дороги та залізниці, які колись вважалися символами міжкорейської співпраці.

"Збройні сили Північної Кореї здійснили підриви, які, ймовірно, були спрямовані на перекриття доріг Кьонгі і Тонхе, близько полудня, і проводять додаткові дії, використовуючи важку техніку", - йдеться в заяві Об’єднаного комітету начальників штабів (JCS) південнокорейської армії.

Зазначається, що військові Південної Кореї не зазнали жодних втрат і у відповідь відкрили вогонь на південь від військової демаркаційної лінії.

У Об'єднаному комітеті штабів додали, що "військові уважно стежать за діяльністю збройних сил Північної Кореї та зберігають готовність".

Конфлікт між Кореями

Розбіжності між КНДР та Південною Кореєю загострилися минулого тижня. Пхеньян звинуватив Південну Корею у запусках дронів, які досягли столиці КНДР. Північна Корея пообіцяла відповідь і заявила, що підготує "всі засоби нападу".

У неділю Північна Корея наказала артилерійським підрозділам поблизу кордону з Південною Кореєю бути готовими до ведення вогню. Таким чином, країна реагує на можливе проникнення до Пхеньяну південнокорейських безпілотників.

Сеул, у свою чергу, жорстко відреагували на погрози КНДР і пригрозив рішучою відповіддю.

Конфлікт між Північною Кореєю та Південною Кореєю загострився після інциденту з дронами. Але ознак підготовки до масштабної війни немає, вважає голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Північна Корея підірвала свої ділянки міжкорейських доріг 5.00 5 2
Політика / Світ
16.10.2024 155
Еще материалы раздела «Світ»