НОВИНИ ДНЯ: Соковиті м'ясні котлети з пшоном: рецепт по-єврейськи, який сподобається всім  Вчені виявили комаху розміром з авто, яка блукала Землею 340 000 000 років тому   Закон про підвищення податків: Гетманцев пояснив, що саме зміниться  Шольц визнав, що німцям недостатньо пояснили важливість підтримки України  Сирні млинці: смачний рецепт до сніданку  Майор ЗСУ назвав мету активного наступу ворога на фронті: доки це триватиме  Погода в Україні різко погіршиться: Синоптики попереджають про сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
16.10.2024 1117

Страта полонених операторів БпЛА в Курській області: українські десантники мстять за смерть побратимів

Українські військові як мінімум двічі влаштовували засідки на російську 155 бригаду морської піхоти, солдати якої давно відомі жорстокістю та вбивствами полонених.

381b11adaf291d61493eb6b8b504fdec_16.10.24

Страта дев'яти українських операторів дронів у Курській області стала черговим підтвердженням "ескалації кампанії терору" з боку російських військ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними української влади, з початку повномасштабної війни російські війська стратили понад 100 українських військовослужбовців, які здалися в полон. Більшість із них – у 2024 році.

Про це пише Forbes.

Видання зазначає, що протягом усієї світової історії воєн страта військовополонених однією зі сторін конфлікту провокувала іншу сторону на відповідь із такою ж жорстокістю. Тому не дивно, що після того, як російські морські піхотинці зі 155-ї бригади вбили полонених у Курській області, українські десантники навмисне їх переслідують та мстять.

"Після звірства, що сталося минулого тижня, кадри якого широко поширювалися в соціальних мережах, українські 82-а та 95-а десантно-штурмові бригади, які займають позиції відповідно на південний схід і південний захід від позицій 155-ї бригади морської Курській області, влаштували засідку на російських морських піхотинців", – йдеться у статті.

Журналісти зазначають, що немає жодних доказів, що українські бійці брали полонених. Проте є свідчення, що в результаті сутички було вбито кількох солдатів зі 155-ї бригади морської піхоти росармії.

"Та сама доля чекає і на інших солдатів цієї бригади", — заявили десантно-штурмові війська ЗСУ.

Російські нелюди зі 155-ї бригади морської піхоти армії РФ вже не вперше відзначилися звіриною жорстокістю по відношенню до українських полонених. Імовірно, у серпні військові цієї бригади обезголовили чотирьох українців та виставили на загальний огляд їхні голови, насаджені на пики. Така поведінка зазвичай асоціюється з ісламськими терористичними групами, але цього разу йдеться про підрозділ регулярної армії РФ.

"Звичайно, окремі випадки кривавої помсти не є скоординованою військовою стратегією… Але не чекайте, що українці здадуться, навіть будучи у меншості й не маючи переваги в озброєнні. Тепер, коли росіяни відомі жорстоким поводженням з полоненими, будь-які українські підрозділи, швидше за все, будуть боротися на смерть", – пише видання.

Нагадаємо, стало відомо, що окупанти 10 жовтня розстріляли 9 операторів дронів у районі хутора Зелений Шлях на Курщині. Додаткові деталі причин з'ясовуються.

Оценка материала:

5.00 / 3
Страта полонених операторів БпЛА в Курській області: українські десантники мстять за смерть побратимів 5.00 5 3
Політика / Україна
16.10.2024 1117
Еще материалы раздела «Україна»