НОВИНИ ДНЯ: Соковиті м'ясні котлети з пшоном: рецепт по-єврейськи, який сподобається всім  Вчені виявили комаху розміром з авто, яка блукала Землею 340 000 000 років тому   Закон про підвищення податків: Гетманцев пояснив, що саме зміниться  Шольц визнав, що німцям недостатньо пояснили важливість підтримки України  Сирні млинці: смачний рецепт до сніданку  Майор ЗСУ назвав мету активного наступу ворога на фронті: доки це триватиме  Погода в Україні різко погіршиться: Синоптики попереджають про сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
16.10.2024 224

Пентагон нагадав Китаю про "силу" США на тлі масштабних навчань біля Тайваню

Пентагон назвав масштабні військові навчання Китаю біля Тайваню операцією тиску. США нагадали про свій намір підтримувати стабільність у Тайванській протоці.

1_6a282b49ffc9b465a110a3009f6a1b6a_650x410_16.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву речника Пентагону бригадного генерала Пета Райдера. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми уважно стежили за навчаннями Народно-визвольної армії КНР Joint Sword-2024B навколо Тайваню. Ця операція військового тиску є безвідповідальною, непропорційною та дестабілізуючою", - зазначив він.

Речник додав, що для президента Тайваню існує давня традиція виступати з заявами, присвяченими до національного свята 10/10 і зазвичай це не викликало особливої реакції з боку Китаю. Але Пекін обрав цю можливість для провокаційних військових дій.

Райдер наголосив, що США впевнені у своїх силах в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Стримування залишається сильним в Індо-Тихоокеанському регіоні, і департамент залишається впевненим у своїх поточних силах і операціях у регіоні. Увесь світ зацікавлений у мирі та стабільності через Тайванську протоку, і ми продовжуємо спостерігати зростаючу спільноту країн, відданих миру та стабільності у Тайванській протоці", - сказав речник.

Він також додав, що США працюють з союзниками для просування бачення вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону, незважаючи на дестабілізуючу поведінку Китаю.

Військові навчання Китаю

Китай 14 жовтня розпочав масштабні військові навчання Joint Sword-2024B поблизу Тайваню. Армія Китаю заявила, що пі час навчань її кораблі та літаки наближаються до Тайваню в "безпосередній близькості з різних напрямків".

Тайвань своєю чергою засудив дії Пекіна, але зазначив, що готовий до таких кроків.

Також вчора, 14 жовтня, на Тайвані заявили, що декілька кораблів морської поліції Китаю проникли в "закриту акваторію".

Оценка материала:

5.00 / 2
Пентагон нагадав Китаю про "силу" США на тлі масштабних навчань біля Тайваню 5.00 5 2
Політика / Світ
16.10.2024 224
Еще материалы раздела «Світ»