НОВИНИ ДНЯ: Коли відбудеться наступна зустріч "Рамштайн": у Білому домі відповіли, хто і коли визначатиме дату  До України суне антициклон: яку погоду він принесе 18 жовтня   У Байдена відреагували на можливу участь солдатів КНДР у війні проти України  Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет  В Україні 17 жовтня переважно без опадів, вдень до +12°, уночі можливі заморозки  Гральний бізнес за 9 місяців сплатив 13,5 млрд гривень податків  Середа в Україні буде мокрою та холодною: прогноз на 16 жовтнявсі новини дня
Політика
Україна
17.10.2024 207

У США тиснуть на Зеленського у питанні мобілізації чоловіків з 18 років, але він проти, - ОП

Американські чиновники намагаються домогтися від президента України Володимира Зеленського рішення щодо мобілізації з 18 років. Але він не піддається.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Якщо ця інформація спливла на поверхню, можу підтвердити: американські політики обох партій тиснуть на президента Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років", - написав Лещенко.

За його словами, аргумент американських чиновників полягає у тому, що на війну США з В'єтнамом забирали чоловіків з 19 років. Тому американці натякають, що лише західної зброї недостатньо і потрібна мобілізація з 18 років.

"Президент Зеленський не продавився і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку", - додав радник керівника ОП.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні лише цієї весни знизили призовний вік із 27 до 25 років. У 2023 році Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект, але його довгий час не підписував президент України Володимир Зеленський.

Таким чином, в Україні на війну можуть призвати чоловіків з 25 років.

Але варто зауважити, що мобілізації також підлягають ті чоловіки віком до 25 років, які відслужили строкову службу або проходили військову кафедру та є офіцерами запасу.

Оценка материала:

5.00 / 1
У США тиснуть на Зеленського у питанні мобілізації чоловіків з 18 років, але він проти, - ОП 5.00 5 1
Політика / Україна
17.10.2024 207
Еще материалы раздела «Україна»