НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація вже з 18?: що про зниження призовного віку кажуть військові  Голубці з гарбузом: цікавий рецепт вегетаріанської страви  Середа в Україні буде мокрою та холодною: прогноз на 16 жовтня  Комбриг "Хартії" виступив за обмеження демократичних прав ухилянтів: що він пропонує  Росії не залякати НАТО погрозами, - Рютте  В Україні вдарять заморозки, частину областей накриють дощі: синоптикиня дала прогноз на середу  Переведення годинника 2024. Коли Україна перейде на зимовий часвсі новини дня
Політика
Україна
16.10.2024 150

В Пентагоні пояснили, чому США не хочуть збивати російські ракети над Україною

Сполучені Штати не планують розміщувати систему перехоплення ракет середньої дальності THAAD на території союзників по НАТО в Європі, оскільки війни в Ізраїлі та в Україні відрізняються за своєю суттю.

Про це заявила заступник прес-секретаря Міноборони США Сабріна Сінгх, повідомляють Контракти з посиланням на РБК-Україна.

Вона зазначила, що оборонне відомство та уряд США продовжують підтримувати Ізраїль та Україну в забезпеченні різних необхідних для них оборонних потреб.

На запитання чому США розгортають систему THAAD в Ізраїлі для відбиття атак балістичними ракетами з боку Ірану, але не роблять цього на території союзників по НАТО в Європі для захисту західної частини України від ракетних атак Росії, Сінгх зазначила, що це дві різні ситуації.

"Це різні війни, різні регіони та зобов’язання перед Ізраїлем і Україною є різними", - сказала заступник речника Пентагону.

Водночас, за її словами, президент США Джо Байден "зобов'язався підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно".

Сінгх також наголосила на важливості співпрацювати з Конгресом у питаннях зовнішньої підтримки, задля недопущення зволікання з військовою допомогою.

Так вона прокоментувала ситуацію кінця минулого - початку поточного року з затримкою пакету допомоги Україні й Ізраїлю.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Пентагоні пояснили, чому США не хочуть збивати російські ракети над Україною 5.00 5 2
Політика / Україна
16.10.2024 150
Еще материалы раздела «Україна»