НОВИНИ ДНЯ: Сирні млинці: смачний рецепт до сніданку  Майор ЗСУ назвав мету активного наступу ворога на фронті: доки це триватиме  Погода в Україні різко погіршиться: Синоптики попереджають про сильні заморозки  Мобілізація вже з 18?: що про зниження призовного віку кажуть військові  Голубці з гарбузом: цікавий рецепт вегетаріанської страви  Середа в Україні буде мокрою та холодною: прогноз на 16 жовтня  Комбриг "Хартії" виступив за обмеження демократичних прав ухилянтів: що він пропонуєвсі новини дня
16.10.2024 122

В НБУ пояснили, чи є криптовалюта законним засобом платежу

Єдиним законним засобом платежу в Україні є гривня, і це залишається принциповою позицією НБУ. Криптовалюта таким засобом не є.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляють Контракти з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Криптовалюту ми не розглядаємо як законний засіб платежу. Чи працюємо ми над цим викликом? Так, працюємо", - сказав він.

За його словами, відбулося кілька технічних місій МВФ для вивчення різного досвіду і напрацювання комплексних пропозицій щодо законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів, які врахували б європейський досвід і вимоги щодо фінансового моніторингу.

Пишний вважає, що із запровадженням ліміту перекази з картки на картку у 150 тис. гривень на місяць із 1 жовтня 2024 року недобросовісні особи активніше використовуватимуть криптоактиви у своїй діяльності, і обсяг операцій із криптоактивами зросте.

На його думку, сьогодні ринок віртуальних активів здебільшого обслуговує тіньовий обіг та схеми оптимізації.

"Я розумію, що це вимагає від нас і від інших стейкхолдерів відповідної реакції. Зокрема, з нашого боку ми посилили регуляції щодо фактів безліцензійної діяльності, яка часто-густо пов’язана з функціонуванням саме ринку віртуальних активів", - сказав голова НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
В НБУ пояснили, чи є криптовалюта законним засобом платежу 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
16.10.2024 122
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»