НОВИНИ ДНЯ: Чи доведеться Україні переглядати мобілізаційний вік: відповідь експерта  У Києві очікуються сильні заморозки: названо дати  План перемоги України над Росією: Британія знає, як вирішити ситуацію  Кінець ери нафти та падіння цін: МЕА прогнозує нове століття в енергетиці  Заморозки майже по всій території України: прогноз погоди на 18 жовтня  США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Українівсі новини дня
Політика
Європа
18.10.2024 502

Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що готовий до розмови з російським диктатором Володимиром Путіним. Їх розмова стосуватиметься миру в Україні.

_sholts_gettyimages_1244514968_a5190a4e74d769411a62c6e68e6c0568_650x410_18.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на FAZ. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, Шольц заявив про необхідність підтримати дипломатичні розмови з РФ щодо припинення війни в Україні. За його словами, Німеччина продовжуватиме інтенсивно підтримувати Україну в її оборонній кампанії проти Росії. Однак він також хоче зробити все, що в його силах, для того, щоб війна закінчилася якнайшвидше.

Він нагадав про численні жертви з українського боку і про те, що водночас незліченна кількість російських солдатів стають "жертвами імперіалістичного божевілля російського президента". Шольц вважає, що необхідно провести ще одну мирну конференцію за участі Росії.

"Має відбутися ще одна конференція, в якій Росія також візьме участь - але ніколи не через голову України і тільки в координації з нашими найближчими партнерами", - заявив Шольц.

Він також заявив, що напад Росії на Україну все ще залишається головною загрозою для Європи.

"Ми підтримуємо Україну і будемо продовжувати робити це стільки, скільки буде потрібно", - сказав Шольц.

Переговори Росії та України

Також ЗМІ писали про те, що Шольц хоче провести телефонні переговори з російським диктатором Володимиром Путіним.. Цікаво те, що останні телефонні переговори між Шольцом та Путіним відбулись ще в грудні 2022 року.

Водночас, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Путін не хоче обговорювати з канцлером Німеччини Олафом Шольцом посередництво у війні РФ проти України. Він відмовляється від телефонних переговорів.

При цьому президент Володимир Зеленський підтримав рішення РНБО, яке виключає діалог із диктатором Володимиром Путіним. Для відновлення переговорів Росія має вивести війська, змінити політичне керівництво, визнати свої злочини та передати організаторів війни під суд

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Україні 5.00 5 2
Політика / Європа
18.10.2024 502
Еще материалы раздела «Європа»