НОВИНИ ДНЯ: США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Україні  Коли відбудеться наступна зустріч "Рамштайн": у Білому домі відповіли, хто і коли визначатиме дату  До України суне антициклон: яку погоду він принесе 18 жовтня   У Байдена відреагували на можливу участь солдатів КНДР у війні проти України  Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет  В Україні 17 жовтня переважно без опадів, вдень до +12°, уночі можливі заморозкивсі новини дня
17.10.2024 168

Україна виставила умову безпеки для постачання газу до ЄС

Україна виставила Азербайджану та Словаччині умову безпеки для продовження постачання газу через свою територію.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Відмова від транзиту: Україна запропонувала нову схему постачання газу до Європи". Про це повідомляють Контракти.UA.

За інформацією видання, такі поставки будуть можливі лише якщо Азербайджан або Словаччина домовляться з РФ про неприпустимість обстрілів об'єктів газотранспортної системи.

На сьогоднішній день консультації з питань продовження постачання газу до ЄС після 2024 року точаться не активно. Азербайджан не бере участі в них уже кілька місяців.

"Я думаю, що зниження активності Баку практично до нуля пов'язане з позицією Росії, яка так чи інакше має брати участь у цьому процесі", - припустив співрозмовник.

Зі Словаччиною детально ця тема поки що не обговорюється.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна виставила умову безпеки для постачання газу до ЄС 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
17.10.2024 168
Еще колонки: Колонки / Блоги