НОВИНИ ДНЯ: Кіш з сьомгою та шпинатом: цікавий рецепт французької страви  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Якою буде зима в Україні та коли почнуться заморозки: новий прогноз  Таємні додатки до Плану перемоги: Зеленський розповів деталі  Биточки по-селянськи: готуються просто і дуже легко, смачніше відбивних чи котлет  В Україні 18 жовтня без опадів, уночі - сильні заморозки  Українці активно купують авто з Китаю: названі лідери ринку у вереснівсі новини дня
Політика
Україна
18.10.2024 132

У ТЦК розповіли про позитивний ефект від рейдів

Рейди ТЦК в публічних місцях були ефективними. Після цих заходів явка військовозобов'язаних громадян до військкоматів збільшилася.

_dokumentiv_povistki_priziv_mobilizatsiya_patrul_ttsk_kiyiv_gettyimages_2156519555_a88f5700a3c9477c6779658c14dc52b1_650x410_18.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на офіцера сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ларису Козак в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"По роботі в публічних місцях - дані дії були ефективними. Можу сказати, що явка збільшилася. Більше того, можливо, це якимось чином посприяло підвищенню свідомості наших громадян і люди знову почали прибувати добровільно або за повістками", - сказала Козак.

Вона зазначила, що багато порушників уникають прямого контакту з ТЦК та ніколи добровільно не з'являться, через що подібні заходи оповіщення необхідно продовжувати.

"Якщо ми подивимося на ефективність цих заходів, то мені не відомі випадки щодо громадян, які мали в наявності актуальні військово-облікові документи й щоб вони підлягали якимсь затриманням або доставленню в ТЦК. Якщо ми звернемося до нормативно-правової бази, є дуже багато механізмів спонукати громадянина самостійно відвідати ТЦК", - додала Козак.

За її словами, робота відбувається в правовому полі за тими нормативно-правовими актами, які дозволяють проводити такі заходи з оповіщення.

Рейди ТЦК

Нагадаємо, днями у багатьох містах України пройшли масштабні рейди ТЦК та СП. Військкоми та поліція навідувались на концерти, у курортні зони, ресторани та на розважальні заходи, щоб перевірити військово-облікові документи у чоловіків.

Так, 11 жовтня у Києві ТЦК та поліція влаштували рейд після концерту "Океан Ельзи" у Палаці Спорту.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ТЦК розповіли про позитивний ефект від рейдів 5.00 5 2
Політика / Україна
18.10.2024 132
Еще материалы раздела «Україна»