НОВИНИ ДНЯ: Україна не матиме повної ескадрильї F-16 до кінця року, - WSJ  Шольц відреагував на План перемоги Зеленського  Кіш з сьомгою та шпинатом: цікавий рецепт французької страви  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Якою буде зима в Україні та коли почнуться заморозки: новий прогноз  Таємні додатки до Плану перемоги: Зеленський розповів деталі  Биточки по-селянськи: готуються просто і дуже легко, смачніше відбивних чи котлетвсі новини дня
Політика
Україна
18.10.2024 159

Міноборони допустило до експлуатації дрон "Чаклун": що про нього відомо

Міноборони України допустило до експлуатації дрон "Чаклун". Цей БПЛА мультифункціональний.

facebook_com_chacklun_9ac7704c94ce4703015a4e8c381a3cab_650x410_18.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Міноборони України. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Оборонне відомство кодифікувало і допустило до постачання дрон вітчизняного виробництва "Чаклун". Він збудований за літаковою схемою" - йдеться у повідомленні.

Що відомо про дрон "Чаклун"

Дрон досить компактний за розмірами, втім мультифункціональний. Може, зокрема, коригувати вогонь артилерії. Завдяки використанню високотехнологічних матеріалів має стійкість до ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

Крім того, цей безпілотний комплекс використовує створений вітчизняними програмістами спеціально для нього софт для управління. Для експлуатації цього дрона погані погодні умови не є стримуючим фактором.

Виробництво дронів в Україні

До кінця 2024 року в Україні планують виготовити 1,5 млн дронів. Також уряд запустив експериментальний проект із сертифікації шкіл операторів безпілотників.

Щодо 2025 року, то, за словами голови Міноборони Рустема Умєрова, Україна наступного року планує збільшити виробництво зброї. Йдеться про дрони та далекобійну зброю, зокрема балістичні ракети.

Варто зазначити, що за останні два роки виробництво дронів в Україні зросло у 100 разів. Майже всі дрони, які зараз закуповуються, виробляються в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони допустило до експлуатації дрон "Чаклун": що про нього відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
18.10.2024 159
Еще материалы раздела «Україна»