НОВИНИ ДНЯ: Зеленський віджартувався про зустріч з Орбаном в Єврораді: "Ми привіталися. Це вже непогано"  КНДР офіційно визнала Південну Корею "ворожою державою"  Залужний назвав два головних пункти щодо членства України в НАТО   Рецепт рулетів із баклажанів із фаршем  Фільм про Індіану Джонса був пророчим: археологи знайшли у храмі "Ель-Хазне" таємну гробницю  Україна не матиме повної ескадрильї F-16 до кінця року, - WSJ  Шольц відреагував на План перемоги Зеленськоговсі новини дня
Політика
Світ
18.10.2024 747

Гарріс випереджає Трампа у новому соцопитуванні

Кандидат у президенти США від демократів Камала Гарріс зберігає перевагу в 3% над кандидатом від республіканців Дональдом Трампом у національному опитуванні.

_garris2_kolazh_rbk_ukrayina_546d78cdc00d7c9e015ab6b1876e3a21_650x410_18.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Hill. Про це повідомляють Контракти.UA.

Згідно з оприлюдненим у вівторок, 15 жовтня, опитуванням Reuters/Ipsos, Гарріс підтримують 45% виборців, а Трампа - 42%.

Попередні опитування, проведені у вересні, демонстрували перевагу Гарріс над Трампом на 3 відсоткових пункти: 46% підтримки проти 43%.

Обидва результати були в межах похибки. На виборах, що відбудуться у семи ключових штатах, вони дають лише уявлення про те, хто потенційно може виграти перегони в листопаді.

Останнє опитування Reuters/Ipsos показує, що обидва кандидати не мають достатнього рівня підтримки - жоден із них не отримав більше 50 відсотків голосів виборців: 46% опитаних позитивно ставляться до Гарріс, тоді як 42 відсотки - до Трампа.

Екс-президент США має незначну перевагу над Гарріс у питаннях, пов'язаних з економікою, безробіттям і робочими місцями. 45% учасників опитування зазначили, що Трамп краще підготовлений для вирішення цих питань, тоді як 40% респондентів стали на бік Гарріс.

Натомість кандидат від Демократичної партії отримала кращі оцінки щодо боротьби з політичним екстремізмом та загрозами демократії, випередивши Трампа на 5 пунктів і здобувши підтримку 43% респондентів порівняно з 38%.

Гарріс також випередила Трампа на 14 пунктів у питанні охорони здоров'я.

Вибори президента США

З наближенням дня президентських виборів у США 5 листопада, головні кандидати на пост мають приблизно однаковий рівень підтримки електорату.

Так, за результатами опитування Гарвардського центру американських політичних досліджень (Harvard CAPS/Harris), Дональд Трамп має невелику перевагу над Камалою Гарріс у штатах, які вагаються між двома кандидатами.

Виборчий штаб Гарріс з наближенням виборів намагається використовувати зброю Трампа проти нього самого.

Додамо, що днями Гарріс закликала свого опонента оприлюднити звіт про здоров'я і вкотре запросила на другий раунд дебатів, від яких Трамп раніше відмовився.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарріс випереджає Трампа у новому соцопитуванні 5.00 5 2
Політика / Світ
18.10.2024 747
Еще материалы раздела «Світ»