НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про мирні пропозиції інших країн: якщо це об'єднає світ навколо одного плану - я за  Вершкова паста з куркою та печерицями: рецепт смачної страви   Психологічні факти: чому людям подобається Геловін  До якого моменту будуть заблоковані активи РФ: у Раді ЄС дали відповідь  Передвиборний штаб Гарріс змінює стратегію через тривогу щодо успіхів Трампа, - Reuters  Як приготувати соковиті котлети: що кухарі не рекомендують додавати до фаршу  Коли Геловін 2024 року в Україні: що це за свято, його традиціївсі новини дня
19.10.2024 150

Атомна генерація призводить до здешевлення електроенергії, - Герус

Країни, де базова генерація покривається за рахунок атомних електростанцій завжди мають дешеву електроенергію.

b41f4065472f0fe013827d8e5d2a28bf_19.10.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса. "Дійсно сьогодні і в Україні, і в світі є очевидні тенденції - там де є атомна генерація, історично і традиційно електроенергія дешевша, ніж там, де базова генерація - вугілля чи газ", - цитує голову прес-служба комітету. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Також голова Комітету зауважив, що одним із важливих питань, яке жваво обговорюється на ринку електроенергії є незбалансованість енергосистеми, що приводить до обмежень атомної генерації та виробників з ВДЕ. Герус підтримав намір Енергоатому розвиватись із врахуванням сучасних трендів та технологій, враховуючи потреби споживачів та української енергосистеми в цілому.

Нагадаємо, раніше Комітет Ради з питань енергетики схвалив урядовий проект закону про завершення будівництва двох енергоблоків Хмільницької АЕС №3 та №4.

Оценка материала:

5.00 / 2
Атомна генерація призводить до здешевлення електроенергії, - Герус 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
19.10.2024 150
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»