НОВИНИ ДНЯ: Вершкова паста з куркою та печерицями: рецепт смачної страви   Психологічні факти: чому людям подобається Геловін  До якого моменту будуть заблоковані активи РФ: у Раді ЄС дали відповідь  Передвиборний штаб Гарріс змінює стратегію через тривогу щодо успіхів Трампа, - Reuters  Як приготувати соковиті котлети: що кухарі не рекомендують додавати до фаршу  Коли Геловін 2024 року в Україні: що це за свято, його традиції  Синоптики розповіли, коли в Україні очікувати снігопадіввсі новини дня
Політика
Україна
19.10.2024 1288

Через пілотів Україна не отримає повну ескадрилью F-16 до кінця року: деталі від WSJ

Найімовірніше, така кількість літаків може надійти до весни або літа 2025 року.

a060c531555a6041c4390aff12c7694e_19.10.24

Україна, ймовірно, не матиме повної ескадрильї винищувачів F-16 до кінця 2024 року. Це пов'язано з тим, що США змінюють підготовку українських пілотів з досвідчених військових на молодих курсантів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Через рішення США щодо зміни підготовки пілотів терміни надходження до України повної ескадрильї F-16 можуть бути перенесені. Як пояснили журналістам американські чиновники, такий напрямок навчання був розпочатий через дефіцит досвідчених українських пілотів, які знають англійську мову та яких можна було б відправити на фронт.

За інформацією видання, станом на зараз навчання на винищувачах F-16 пройшли понад 10 українських пілотів, 11 з яких вже виконують завдання на Батьківщині.

Як повідомляють джерела WSJ, Україна, ймовірно, не матиме повної ескадрильї F-16 (20 літаків та 40 пілотів) до весни чи літа 2025 року.

Автори статті також зауважили, що у США пришвидшили курс підготовки українських пілотів до шести-дев'яти місяців, зосередивши увагу перш за все на ППО.

"Українські урядовці вже кілька місяців стверджують, що прискорена підготовка необхідна через екзистенційну загрозу, з якою стикається їхня країна. Вони кажуть, що їм потрібні пілоти, підготовлені якнайшвидше, і наполягають на тому, щоб США відкрили додаткові місця в програмі", – йдеться в публікації.

Окрім проблеми з англійською мовою в пілотів, американські інструктори також виявили, що деякі з військових з досвідом польотів на винищувачах МіГ, не погоджувалися з методами навчання США.

"За словами людей, знайомих з цим питанням, така динаміка відображає часту напруженість у питаннях підготовки озброєнь між інструкторами НАТО, які мають встановлений спосіб роботи, і українцями, які стикаються з нагальними потребами у війні проти Росії і часто мають більше бойового досвіду, ніж їхні західні інструктори", – йдеться в матеріалі.

А ще один із західних чиновників розповів, що деякі українська пілоти, які розпочали навчання в Данії, провалили програму.

До слова, раніше у Франції оголосили, що передадуть Україні винищувачі Mirage 2000 у першому кварталі 2025 року. Вони будуть оснащені новою технікою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Через пілотів Україна не отримає повну ескадрилью F-16 до кінця року: деталі від WSJ 5.00 5 2
Політика / Україна
19.10.2024 1288
Еще материалы раздела «Україна»