НОВИНИ ДНЯ: Кіш з сьомгою та шпинатом: цікавий рецепт французької страви  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Якою буде зима в Україні та коли почнуться заморозки: новий прогноз  Таємні додатки до Плану перемоги: Зеленський розповів деталі  Биточки по-селянськи: готуються просто і дуже легко, смачніше відбивних чи котлет  В Україні 18 жовтня без опадів, уночі - сильні заморозки  Українці активно купують авто з Китаю: названі лідери ринку у вереснівсі новини дня
18.10.2024 132

В Кабміні попередили про подальше подорожчання продуктів

В Україні подорожчали молочні продукти та овочі, але і надалі варто очікувати подальше зростання цін на продукти.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, повідомляють Контракти з посиланням на Стіну.

Серед продуктів, на які ціни будуть рости: хлібобулочні вироби, фрукти та овочі. Причини – чергові можливі відключення електроенергії, а також необхідність забезпечення умов зберігання цих продуктів.

За словами Висоцького, є більш чутливі до електропостачання продукти. Наприклад, частка енергоносіїв у кінцевому виробництві хлібобулочних виробів є значною, тому відключення впливають на ціни на ці продукти. Також велика кількість електроенергії потрібна для зберігання овочів та фруктів.

Втім, за прогнозами Висоцького, є продукт, ціни на який до кінця року мають впасти – це цукор. Причиною зниження цін на цукор є збільшення його виробництва в Україні та досить велика пропозиція.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Кабміні попередили про подальше подорожчання продуктів 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.10.2024 132
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»