НОВИНИ ДНЯ: Зеленський віджартувався про зустріч з Орбаном в Єврораді: "Ми привіталися. Це вже непогано"  В Україні 18 жовтня без опадів, уночі - сильні заморозки  Киян попереджають про нічні заморозки до -3°  Чи доведеться Україні переглядати мобілізаційний вік: відповідь експерта  У Києві очікуються сильні заморозки: названо дати  Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет  В Україні 17 жовтня переважно без опадів, вдень до +12°, уночі можливі заморозкивсі новини дня
18.10.2024 181

Чверть біженців не планують повертатися в Україну

Близько 25% українських біженців у Європі планують назавжди оселитися за межами України.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на дані опитування мюнхенського Інституту економічних досліджень ifo на підставі проведеного дослідження серед українських біженців у червні 2024 року.

Голова Центру досліджень міграції ifo Пану Путваара повідомив, що близько 35% українських біженців хочуть повернутися в Україну щойно там знову буде безпечно. Водночас незважаючи на ситуацію з безпекою найближчим часом повернутись в Україну планують лише 4% опитаних.

На разі, за даними Інституту, в Україну вже повернулися майже 11% біженців, які втекли від війни, а ще 25% не визначилися щодо майбутнього.

«Наші результати показують, що хоча багато українських біженців все ще хочуть повернутися до своєї країни, для більшості перебіг війни є вирішальним фактором. Чим довше триває конфлікт, тим більше людей говорять про майбутнє за межами України», – зазначила у свою чергу дослідниця міграції ifo Івон Гізінг.

Вона нагадала, що на початку війни в Україні лише 10% українців говорили, що планують оселитися за межами України в довгостроковій перспективі. Однак до кінця 2023 року ця частка зростала в середньому на 1,6 процентного пункту кожні 100 днів, тоді як фактична прибутковість становила 2,7 процентного пункту. Тоді майже 60% все ще хотіли повернутися в Україну одразу, щойно безпекова ситуація покращиться. Але згодом ця частка почала стрімко зменшуватись.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чверть біженців не планують повертатися в Україну 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
18.10.2024 181
Еще колонки: Колонки / Блоги